UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

“Večer zmajčic” za naših 65 let

“Večer zmajčic” za naših 65 let

Včerajšnji petkov večer je minil v skromni proslavi našega 65-ega rojstnega dneva. “Večer zmajčic” je bil namenjen spoznavanju vseh ekip in njihovih igralk, predvsem pa je imel namen, da pokažemo javnosti, da nas niso zlomili dolgovi preteklosti, da nismo “umrli” ter da z veliko pozitivne volje delamo naprej. Delamo z namenom, da ta klub ponovno postavimo na zdrave in trdne temelje in operemo ime, ki so ga nekateri uspeli v vsega treh letih dodobra umazati.
V enourni predstavitvi katero si je ogledalo približno 250 obiskovalcev smo predstavili vse ekipe, od najmlajših mlajših deklic C pa do najstarejših mladink ter bolj ali manj vse igralke omenjenih ekip (nekatere so žal manjkale zaradi zdravljenja poškodb v toplicah ali drugih obveznosti). Predstavljeni so bili tudi vsi trenerji ter novonastalo vodstvo kluba katerega so izvolili člani na Izrednem zboru članov, ki je bil dne 29.8.2014.

V novo sezono stopamo z novim upravnim odborom v sestavi Aleš Veber (predsednik), Jure Ocepek in Roman Volčič ter stabilno shemo selekcij ekip, ki tvorijo gradbeni temelj našega kluba. V slabe pol leta nam je uspelo narediti izredno veliko. Navkljub obljubam katerih smo bili deležni smo z lastnim delom in nenazadnje lastnim denarnim vložkom ter velikim posluhom večjega dela upnikov uspeli rešiti klub pred propadom. Sanacija kluba bo trajala naslednja tri leta.

Najpomembnejše pa je, da smo navkljub slabim finančnim razmeram kot tudi slabim razmeram za samo delo z igralkami uspeli zgraditi šest ekip, ki jih tvori 70 mladih rokometašic. Po dobrih treh letih imamo zopet mladinsko ekipo, ki predstavlja najvišjo točko selekcijske piramide naše rokometne družine. Naslednja tri leta bomo posvetili sanaciji in ponovni izgradnji našega kluba, nato pa bomo, če bodo za ta korak na razpolago denarna sredstva zopet stopili na rokometno sceno s člansko ekipo katere jedro bodo tvorile igralke domače rokometne šole.

Na račun naše skromne petkove predstavitve predvsem njenega termina je bilo v športnem časopisu moč prebrati naslednje besede :

“da se termin, slučajno ali ne, prekriva s terminom proslave Krima, pa izpade, milo rečeno, smešno.”

Na slednje odgovarjamo, da smo oglaševanje termina našega dogodka začeli pred 10-imi dnevi ter da se enostavno ne obremenjujemo in se tudi v bodoče ne bomo, s prireditvami in delom v drugih rokometnih sredinah. Vsekakor pa iskreno čestitamo rokometni družini iz Galjevice ob praznovanju častljivih 30 let in jim obenem držimo pesti za uspešno sanacijo kluba.

Glede smešnosti prekrivanja terminov pa lahko ponovimo zapisane besede predsednika našega kluba:

Morda smo edini klub v Sloveniji, ki na opremi nosi imena… naših upnikov. Cena zapuščine, ki smo jo podedovali po… Glede na to, da so nam ta podjetja šla izredno na roko pri odplačevanju dolgov preteklosti in saniranja kluba se nam je enostavno zdelo pošteno, da se jim zahvalimo na tak, za nas, edini možen način…
Vidite gospod novinar športnega časopisa… to je smešno (in obenem žalostno), ne pa dan in ura predstavitve naše ekipe ob katero se spotikate. Ampak o teh “smešnih” stvareh, ki so za nekatere izbrane lahko rešljive ne pišete… ampak bodi tako… mi sami odločamo o svoji usodi in živimo svoje rokometno življenje. Ne oziramo se na delo v drugih sredinah. Ali bi se morda morali?

V imenu vseh naših mladih zmajčic, trenerjev in upravnega odbora našega kluba se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi včerajšnjega prelepega večera v Tivoliju.

Hvala snemalcu Dušanu Bavčarju, fotografu Simonu Muru, povezovalcu dogodka Dušanu Geržini in glasbenemu voditelju Damjanu Hočevarju alias DJ Krampy-ju, hvala upravi Športnega parka Tivoli, ki je pokazala veliko razumevanja za ta dogodek in nenazadnje hvala vsem, ki ste obiskali našo predstavitev.

Upamo, da ste preživeli lep večer v naši družbi! Hvala vsem!