UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmagi obeh ekip starejših deklic ter poraz mladink

Zmagi obeh ekip starejših deklic ter poraz mladink

Ekipi starejših deklic sta minuli vikend gostovali. Igralke ekipe starejših deklic B v soboto v Ilirski Bistrici, starejše deklice A pa v nedeljo v Novi Gorici.
Starejše deklice B so po porazu v prvem krogu tokrat brez večjih težav premagale moštvo iz Ilirske Bistrice katerega igralkam so dovolile zadeti vsega desetkrat in tako na svoj račun vpisale prvo zmago v letošnjem tekmovanju, v katerem jih že v četrtek čaka nova tekma in sicer v dvorani Kašelj kjer bodo gostile ekipo Millenniuma.
Starejše deklice A nadaljujejo zmagoviti niz h kateremu so dodale zanesljivo zmago na gostovanju v Novi Gorici kjer so igralke kljub veliki razliki z vsem spoštovanjem do nasprotnic in zbrano oddelale vseh 50 minut tekme. V nedeljo jih čaka novo gostovanje, ko potujejo v Kočevje.

Najstarejše zmajčice, ekipa mladink so odigrale četrto tekmo v letošnji sezoni in morale še četrtič priznati premoč svojih nasprotnic. Tokrat so v Tivoliju gostile ekipo ŽRK Ptuj, ki je bila podobno kot naša dekleta še brez osvojene točke v tekmovanju mladinsko-članske lige vzhod. Zmajčice so odigrale spodbuden prvi polčas in držale korak z nasprotnicami, ki so po prvih 30-ih minutah vodile z zadetkom prednosti. V nadaljevanju smo videli do 43. minute izenačen dvoboj nato pa so gostje ušle za tri zadetke, vendar so zmajčice ujele priključek in se približale na zadetek zaostanka, kar pa ni zmedlo igralk Ptuja, ki so izkoristile tehnične napake domačih in v nekaj minutah povedle s petimi zadetki prednosti ter odločile potek srečanja v preostalih desetih minutah.

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
5. krog
RK Olimpija – ŽRK Ptuj 31:38 (16:17)

Zmajčice;
Markovič M. (11 obramb, 24,4%), Boškič T. 11 (2), Oplotnik P. 1, Šušteršič H. 3, Korošec L. 2, Juvan J. 2, Gudžulič T., Ribič V. 1, Berzelak A. 11, Oletič E., Pejič D. (2 obrambi, 33,3%)

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 12 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
7. krog
RK Šempeter – Vrtojba – RK Olimpija 9:42 (6:20)

Zmajčice;
Džambo K. (9 obramb, 52,9%), Volčič Z. 1, Barukčić I. 9, Jarnovič L. 9 (1), Zečević N. (4 obrambe, 80,0%), Erjavec N. 13, Kovačevič L. 1, Poznajelšek K. 2, Džambo L. , Veber Marton T. 2, Čauševič E. 1, Babača H. 5

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
3. krog
RK Ilirska Bistrica – RK Olimpija 10:25 (7:14)