UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

2. tekmovalni teden – mladinke klonile v Celju, kadetinje zmagovalke mestnega derbija

2. tekmovalni teden – mladinke klonile v Celju, kadetinje zmagovalke mestnega derbija

Drugi tekmovalni teden sezone 2019/2020 je bil aktiven za vse štiri tekmovalne kategorije zmajčic, končal pa se je s tremi zmagami in enim porazom.

Ekipa mladink (U18) je v petek gostovala v Celju pri igralkah ŽRK Z’dežele. Težko gostovanje se žal ni izšlo po načrtih deklet, ki so prikazale manj od pričakovanega in v zadnjih štirih minutah tekme zapravile dve zelo pomembni točki. Po neumnosti, neposlušnosti smo uspeli narediti rezultatski “samomor”. Skozi celotno tekmo so imela dekleta premalo agresivnosti v obrambi kar je posledično prineslo neovirane strele domačih zunanjih igralk, ki so pridno polnile mrežo, v prvem polčasu nerazpoloženih vratark zmajčic, ki sta v tem delu tekme zbrali vsega štiri obrambe. Kljub temu so dekleta igrala dovolj dobro v napadu in brez večjih težav sledila domačim igralkam. V drugem polčasu se je igra v obrambi malce izboljšala, svoje delo je zelo dobro opravila vratarka zmajčic, ki je zbrala 11 obramb v tem delu igre. Vendar pa so zmajčice dovolile, da so se domače igralke z igralko manj v polju uspele rezultatsko odlepiti. Dekleta so jih znova uspela ujeti in štiri minute pred koncem vodile z dvemi zadetki prednosti ter imele napad… ostalo je zgodovina… in upamo da, dobra šola za težke tekme, ki prihajajo ena za drugo.

V nedeljo v Tivoli prihaja ekipa Krke, ki je bila za zmajčice vedno zelo neugoden tekmec, v torek pa nas čaka mestni derbi v Stožicah, kjer se bodo zmajčice pomerile z igralkami Krima.

1. DRL za mladinke, 2. krog
ŽRK Z’DEŽELE – RK OLIMPIJA 23:22 (11:12)
#zmajčice
Volčič Z. 1, Veber Marton H. 1, Jamnik T. 1, Mozoli T. 1, Veber Marton T. 1, Džambo K. (2 obrambi, 6/2; 33,3%), Accetto E. 3 (1), Kuralt K. (13 obramb, 32/13; 40,6%), Kovačevič L. 4, Bukvič T. 2, Gabrovšek H. 5, Treven T. 2, Česnik T.

SIU (statistični indeks uspešnosti):
Volčič Z. +1, Veber Marton H. +3, Jamnik T. +1, Mozoli T. 0, Veber Marton T. +1, Džambo K. +2, Accetto E. +6, Kuralt K. +20, Kovačevič L. +6, Bukvič T. -1, Gabrovšek H. +6, Treven T. +3, Česnik T. -4

*SIU : (< 5 slabo, 6 – 10 povp., 11-20 dobro, > 20 zelo dobro)

7m: 5/2
Kazni: 8 min.


Ekipa kadetinj je v nedeljo na domačem igrišču v Tivoliju gostila igralke Krima. Mestni derbi, ki je vedno neka posebna tekma, z nekim drugačnim nabojem, tudi tokrat ni razočaral. Pred dobro napolnjeno tivolsko tribuno smo videli dva obraza zmajčic ter velik preobrat, ki je na koncu prinesel veselje domačim igralkam.
Prvi polčas so bile igralke Krima boljši nasprotnik in uspešno izkoriščale nezbranost in slabo obrambno igro zmajčic. Neovirani streli ter prodori, ki so rezultirali z zadetkom ali sedemmetrovko, poleg nerazpoložene domače vratarke so v polčasu prinesli vodstvo Krimov s petimi zadetki prednosti in z gromozanskimi 21-imi zadetki v mreži zmajčic.
Polčas je prinesel umiritev deklet in postavitev izziva, z jasnim končnim ciljem… zmagati. Zmajčice so začele igrati tako kot je bilo dogovorjeno pred samo tekmo. Brez strahu, brez prevelikega spoštovanja do tekmic ter najpomembnejše, agresivno in nepopustljivo v obrambi. Korak za korakom so zmajčice topile razliko in v 50. minuti ujele nasprotnice ter nato uspele v zadnjih desetih minutah popolnoma preobrniti tekmo ter na koncu uresničiti izziv ter izpolniti zadani cilj. V drugem polčasu so dekleta z odločno in agresivno obrambo ter nekoliko bolj razpoloženo vratarko dovolila mestnim tekmicam doseči vsega šest zadetkov in dokazale, same sebi, da lahko in znajo igrati po dogovoru sprejetim pred tekmo.

Izredno pomembna zmaga pred nadaljevanjem, ki sledi že to soboto, ko bo ekipa kadetinj odpotovala v Žalec, kjer jo čaka zelo zahteven in težak nasprotnik.

1. DRL za kadetinje, 2. krog
RK OLIMPIJA – RK KRIM MERCATOR 30:27 (16:21)
#zmajčice
Šteblaj L. (0 obramb, 2/0; 0%), Gorenčič N. 1, Giuliatti M., Nišavić T. 5, Zadravec L. 4 (1), Đajić D. (14 obramb, 39/14; 35,9%), Kukovec Neumann L., Kolobarič A. 6, Dragar H., Bukvič T. 1, Česnik T. 4, Lubej Fink A. 9, Đajić B., Novak T., Šlosar T.

SIU (statistični indeks uspešnosti):
Šteblaj L. -2, Gorenčič N. 0, Giuliatti M. 0, Nišavić T. +4, Zadravec L. +4, Đajić D. +17, Kukovec Neumann L. -4, Kolobarič A. +7, Dragar H. -1, Bukvič T. -6, Česnik T. +3, Lubej Fink A. +14, Đajić B. -2, Novak T. 0, Šlosar T. 0,

*SIU : (< 5 slabo, 6 – 10 povp., 11-20 dobro, > 20 zelo dobro)

7m: 2/1
Kazni: 2 min.


Ekipi starejših deklic A in B sta uspešno končali tekmovalni vikend. Starejše deklice A (U14) so na prvi tekmi sezone gostovale v Stopičah pri prenovljeni ekipi ŽRK Krka. Kljub nekoliko oslabljeni postavi so zmajčice pokazale nepopustljivo in borbeno predstavo ter se v razburljivi končnici, na koncu veselile svoje prve zmage v letošnji sezoni.
Ekipa starejših deklic B (U13) je v nedeljo v Tivoliju gostila igralke iz Ajdovščine. Dekleta letnika 2006 in 2007 niso imela večjih težav s svojimi nasprotnicami in vpisale prvo zmago v sezoni.

Državno prvenstvo za starejše deklice A (U14), skupina center, 1. krog
ŽRK KRKA – RK OLIMPIJA 25:26 (16:15)
#zmajčice
Barukčić T. 3, Strlič L. 4, Avmedoski L., Pantić M., Mehić L. 1, Vodošič T. 11 (4), Šteblaj L. (13 obramb, 35/13; 37,1%), Ivanc S. (0 obramb, 3/0; 0%), Čorić M 3, Pugelj Š. 1, Sabotič L. 3, Divović J.

7m: 6/4
Kazni: 8 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B (U13), skupina zahod, 2. krog
RK OLIMPIJA – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 29:12 (19:7)
#zmajčice
Pervić E., Zagorc H. 3, Avmedoski L., Pantić M. 2, Mehić L. 6, Ivanc S., Ljubijankić N. 10, Kukavica A., Trenchevska M. 1, Divović J. 1, Kostić T., Sicherl Škrjanc R., Jug T., Pantić D., Vidmar K.P., Povirk A.P. 4

7m: 2/0
Kazni: 2 min.

 

V petek nadaljujemo s tekmovanji. Tretji teden bo prinesel kar nekaj razburljivih tekem ter prva nastopa ekipe članic. Obenem bo tudi zelo zahteven teden za ekipo mladink, katere igralke bodo v petih dneh odigrale štiri tekme. V petek začenjamo z gostovanjem ekipe starejših deklic A (U14) v Tržiču. V soboto so na sporedu tri tekme. Kadetinje (U16) se odpravljajo na težko in zahtevno gostovanje k ekipi RK Zelene doline Žalec, ekipa starejših deklic B (U13) odhaja na gostovanje k ekipi RK Šempeter Vrtojba, ekipa članic pa bo v Tivoliju odprla letošnjo tekmovalno sezono v 1.B DRL za ženske.
Nedelja prinaša tekmo mladink. V Tivoli prihaja ekipa ŽRK Krka. Zelo pomembna tekma za obe ekipi.
Ponedeljek bo namenjen sprostitvi in regeneraciji, že v torek pa je na vrsti mestni derbi mladink. Zaključek sledi v sredo, ko bo ekipa članic v 1/8 finala pokala v Tivoliju gostila ekipo ŽRD Litija.