UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice B tretje v državi!

Starejše deklice B tretje v državi!

Sobota je bila dan, ki bo marsikateri igralki, trenerju in navijaču našega kluba ostal v lepem spominu. Naše mlade zmajčice, igralke letnika 2000 in 2001 so se v Litiji pomerile z ekipama Litije in Krim Mercatorja za naslov najboljših v državi.
Zmajčice so že z uvrstitvijo na finalni turnir presegle največja pričakovanja njihovih trenerjev in navijačev in glede na to, da so imele v žepu že najmanj tretje mesto so tekmovalni cilji bili vsekakor ti, da se poizkusi presenetiti oba nasprotnika, ki sta naše zmajčice uspela v rednem delu prvenstva obakrat premagati.

Na prvi tekmi so se zmajčice pomerile z domačimi rokometašicami ŽRD Litije. Žal se je zgodilo tisto česar so se trenerji najbolj bali. Igralke so podlegle pritisku in predvsem z brezsrčno igro dovolile nasprotnicam, da hitro povedejo za tri zadetke prednosti. Slaba in nepožrtvovalna igra v obrambi ter nezbrana ter preveč statična igra v napadu so pripeljali do tega, da so morale zmajčice na koncu spuščenih glav zapustiti igrišče s končnimi osmimi zadetki zaostanka za domačim moštvom. Razlika, ki jim je, kot se je izkazalo na koncu odnesla drugo mesto.
Po tekmi je bilo moč iz garderobe zmajčic slišati povišane tone trenerjev deklet, ki so pred drugo tekmo zahtevali več srčnosti, borbenosti in požrtvovalnosti vseh igralk.

Nato je sledila druga tekma, mestni obračun proti ekipi Krim Mercatorja, nepremagani ekipi letošnjega prvenstva in zadnjih nekaj let. Igralke iz Galjevice so veljale za popolne favorite turnirja in pred zmajčicami je bila po slabi predstavi na prvi tekmi silno težka naloga.
Vendar pa so kot kaže povišani toni trenerjev med tekmama spodbudili naše igralke. Na igrišču smo gledali popolnoma drugačno ekipo, popolnoma drugačne igralke, pristop, srčnost in brezkompromisno borbenost. Krimovke so sicer vodile skozi celotno srečanje za največ dva zadetka prednosti. Zmajčice na čelu z izredno razpoloženo vratarko Katarino, ki je na koncu srečanja zbrala kar 17 obramb, so trmoglavo lovile tekmice in bile nepopustljive v obrambi in napadu. Nasprotnice so ujele nekaj minut pred koncem tekme, ko so izenačile na 17:17 in držale priključek do samega konca, ko so z dvema zadetkoma ušle na neulovljivo prednost 21:19. Padla je nepremagana ekipa v letošnji sezoni, ob izrednem veselju je bilo moč videti kar nekaj solz sreče na licih naših igralk. Vsekakor največja tekma zmajčic v letošnji sezoni.

Na zsdnji tekmi turnirja so Krimovke pokazale zakaj so veljale za nesporne favoritinje. Po bolečem porazu so se pobrale in z 11-imi zadetki prednosti premagale domače moštvo Litije ter osvojile naslov državnih prvakinj vsled boljše končne razlike v danih in prejetih zadetkih. Litija je bila zaradi visoke zmage na prvi tekmi druga, zmajčice pa tretje. Izvrstne tretje, čeprav kot smo videli na koncu bi lahko posegle tudi po višjem mestu. Prvem? Zakaj pa ne. Ob takšni predstavi kot na tekmi proti Krimu bi bilo mogoče prav vse.

Za nami je izredna sezona, ki pomeni dober temelj za nadaljne delo, predvsem pa nove cilje in izzive v naslednji sezoni. Dekletom in njihovim trenerjem priklon do tal! Čestitke!

Starejše deklice B
ŽRD LITIJA – RK OLIMPIJA  19:11 (9:7)

#zmajčice
Džambo Ka. 11 obramb, Veber Marton T. 1, Džambo Kr., Džambo L., Seliškar P. 1, Jarnovič L. 3 (3), Vidmar L. 2, Gazvoda M. 1, Dukarič E. , Kermavner E.,  Šebenik E. 2, Erjavec N.,  Jušić M. 1, Babača H., Spasova B.

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 4 min.

RK OLIMPIJA – RK KRIM MERCATOR  21:19 (10:12)

#zmajčice
Džambo Ka. 17 obramb, Veber Marton T. 2, Džambo Kr., Džambo L., Seliškar P., Jarnovič L. 2 (1), Vidmar L. 4, Gazvoda M. 2, Dukarič E. , Kermavner E.,  Šebenik E., Erjavec N. 6,  Jušić M. 5 (2), Babača H., Spasova B.

Sedemmetrovke: 5/3
Izključitve: 6 min.