UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmaga in poraz zmajčic ta konec tedna

Zmaga in poraz zmajčic ta konec tedna

Ekipi kadetinj in starejših deklic A sta kot edini predstavnici zmajčic odigrali svoji tekmi v tekmovanju državnega prvenstva ta konec tedna. V soboto so kadetinje na domačem igrišču male dvorane Hale Tivoli gostile ekipo Zvezde Logatec, starejše deklice A pa so danes gostovale pri ekipi Save Kranj v Šenčurju pri Kranju.

Kadetinje so proti nasprotnicam iz Logatca prikazale sila bledo predstavo, ki se je končala z povsem zasluženo zmago gostujoče ekipe. Bleda predstava brez pravega žara, teka in srca je botrovala hitremu vodstvu gostij z sedmimi zadetki prednosti. Vse preveč napak pri strelih in pasivnosti v napadu in deloma tudi v obrambi je gostjam iz Logatca omogočalo ohranjevati varno razliko v zadetkih, ki je znašala tudi že visokih 10 zadetkov. V 50. minuto so se zmajčice le nekoliko predramile in pokazale igro katero trenerji pričakujejo od njih. Malo več gibanja v napadu in požrtvovalnosti v obrambi je stopilo prednost sedmih zadetkov gostij na vsega 2 zadetka slabih pet minut pred koncem tekme. Na žalost sta utrujenost in ponoven padec zbranosti naredili svoje… nove napake in gostje so mirno pripeljale tekmo do konca in se veselile lepe zmage.

Kadetinje
RK OLIMPIJA – RK ZVEZDA LOGATEC  20:25 (7:15)

#zmajčice
Šljivar M. , Ibričić E. , Dovč M. 3 , Kermavner E. , Marinko S. (10 obramb, 28.6%) , Erjavec N. 2 (1)  , Ribič V. , Berzelak A. 7 (2) , Oletič E. 2 ,  Šebenik E. 1 , Veber Marton T. 1 , Vidmar L. 3 (1) , Pejič D. 1

Sedemmetrovke: 5/4
Izključitve: 8 min.

 

Starejše deklice so po bolečem porazu v prvem krogu proti ekipi Vrhnike tokrat gostovale v Šenčurju pri rokometašicah Save Kranj. Zmajčice niso imele težjega dela z domačo ekipo in v osmi minuti povedle s tremi zadetki prednosti, ki so jih brez težav držale ves prvi polčas. Zmajčice so tokrat nastopile brez poškodovane vratarke Katarine a sta jo odlično zamenjali druga vratarka Eva in krožna napadalka Maša, ki se je tokrat preizkusila v vlogi vratarke. Ravno Maša je v prvih petnajstih minutah drugega polčasa obranila osem strelov od štirinajstih domačih igralk. Zmajčice so pobegnile domačim na +9 zadetkov prednosti in z Evo, ki je po 15-ih minutah v vratih zamenjala Mašo mirno pripeljale tekmo do konca. Zmajčice so pokazale drugačen obraz kot na prvi tekmi. Igralke so odigrale bolje in srčno v obrambi ter zavzeto v napadu kar je predvsem lepa popotnica za sobotni mestni derbi proti ekipi Krima.

Starejše deklice A
RK SAVA KRANJ – RK OLIMPIJA  17:21 (7:11)

#zmajčice
Džambo Kr. , Barukčić I. 1 (1) , Jarnovič L. 1 (1) , Dukarić E.  , Erjavec N. 3 , Jušić M. 1 , Kermavner E. (8 obramb, 42.1%) ,  Gazvoda M. (8 obramb, 57.1%) , Poznajelšek K. 1 , Šebenik E. 2 (2) , Džambo L. , Veber Marton T. , Vidmar L. 5  , Babača H.  , Seliškar P. 6 (1)

Sedemmetrovke: 8/5
Izključitve: 12 min.