VIZIJA RAZVOJA IN DELA ROKOMETNEGA KLUBA OLIMPIJA

Rokometni klub Olimpija je najstarejša rokometna družina v Sloveniji, ki v letu 2014 praznuje častljivih 65 let delovanja. Dolgoletno tradicijo in nekoč športni ponos Slovenije in Ljubljane ter prvi slovenski klub, ki je kot prvi osvojil naslov zmagovalca enega izmed evropskih pokalov je pokopala slaba in negospodarna politika vodenja med leti 2008 in 2013. Posledica takšnega vodenja je ta, da se je klub ob koncu leta 2013 znašel na robu prepada ali bolje rečeno propada.
Od meseca junija 2013 dela v klubu 5 popolnih zanesenjakov, med njimi tudi sam, ki omogočamo mladim dekletom prvenstveno ukvarjanje s športom in s tistim zaradi česar so v klubu, igranjem rokometa. Priznam, da si nihče izmed nas ni niti približno predstavljal v kakšnem stanju so odgovorni pustili klub in igralke. Slednje smo uspeli ugotoviti šele v mesecu maju 2014, ko smo po izpeljanem izrednem zboru članov preko novega uradnega zastopnika dobili vpogled v računovodsko in bančno stanje kluba.
Zaradi težkega finančnega položaja smo v mesecu juliju 2013 bili primorani razpustiti člansko ekipo in se odločili, da bomo poizkusili ohraniti klub pri življenju z nekim zdravim jedrom, to je igralkami mlajših starostnih selekcij. Navkljub težkim finančnim pogojem smo uspeli z obilo pomoči staršev deklet, ki trenirajo v klubu zelo uspešno pripeljati tekmovalno sezono 2013/2014 do konca. Nato pa smo se ustavili na prelomni točki in vprašanju kako tudi vnaprej zagotoviti 90 dekletom ukvarjanje s športom, igranjem rokometa.
Pred vami je vizija rešitve oziroma delovanja tivolske rokometne družine, za katero stojijo ljubitelji tega kluba kateri si prizadevajo obdržati klub pri življenju in omogočiti mladim igralkam nadaljnje ukvarjanje z njim najljubšo športno igro zaradi katere so postale del rokometne družine izpod Rožnika. Prvenstveno pa omogočiti mladim dekletom ukvarjanje s športom.
Vizija Rokometnega kluba Olimpija je dokazati, da je možno igrati in delovati kot sodoben evropski klub z lastno rokometno šolo, vizijo, strokovno in realno finančno strategijo in dodelano prakso selekcioniranja ter izgradnje ekipe prvenstveno na osnovi ljubezni in želje do igranja rokometa.
Vodstvo kluba sledi prepričanju, da se lahko kakovostna ekipa gradi na druženju, sobivanju, tovarištvu, izmenjavi izkušenj in konkurenci šestih generacij igralk, ki predstavljajo v tem trenutku temeljni kamen ponovne gradnje naše rokometne družine. Poleg tega pa želimo pokazati, da je možno z relativno majhnim in trenutnim gospodarskim razmeram realnim finančnim vložkom storiti veliko za napredek slovenskega ženskega rokometa.
Šest generacij igralk predstavlja v tem trenutku temeljni kamen na katerem se gradi nova Olimpija. Bolečo preteklost smo pustili za nami, počasi čistimo ruševine in začenjamo graditi z obstoječih zdravih temeljev. Dokazati želimo, da se je mogoče vrniti nazaj v čas, ko se je rokomet igral zaradi želje in ljubezni do te igre in ne izključno zaradi denarja, ki na veliko žalost spreminja odnos prenekatere igralke in na splošno celotne družbe v današnjih časih.
Rokomet predstavlja igro, druženje, uživanje, nabiranje športnih in življenjskih izkušenj, predstavlja željo po zmagi in naučiti se priznati poraz. Osrednja ideja oziroma vodilo, iz katere naša rokometna družina črpa svojo vizijo, je promocija športa in športnega načina življenja kot načina za doseganje razvoja, vzgoje in socializacije mladih ter doseganje vidnih športnih rezultatov na najvišji ravni.
Šola, šport, športni način življenja in zdravi medsebojni odnosi so in bodo tudi v prihodnje poudarek dela strokovnega klubskega trenerskega kadra.
Cilj vodstva nove Olimpije je ponovno zgraditi klub, ki bo v ponos Ljubljani in Sloveniji. Zgraditi klub na zdravih temeljih, z zdravim strokovnim in finančnim poslovanjem ter se prvenstveno z ljubiteljskim delom vrniti tja kjer smo v preteklosti že bili, obenem pa ne ponoviti napak, ki so skoraj pripeljale do zloma dolgo in težko zgrajene blagovne znamke, ki združuje ljubitelje športa in tudi slovenske prestolnice.
Trenerji in vodstvo kluba ter vse naše mlade zmajčice, ki svojo kakovost razvijamo na skoraj že pozabljenih vrednotah, sobivanju, druženju, vzajemni pomoči, izmenjavi izkušenj, tovarištvu in ob tem ohranjamo ponos ženskega rokometa in na novo gradimo temelje klubskega rokometa pod Rožnikom, si PREPROSTO ŽELIMO ŽIVETI IN IGRATI ROKOMET.
Naš skupni cilj je jasen… vrniti OLIMPIJO na mesto kjer je nekoč bila in si ga zasluži… med najboljše rokometne klube v Sloveniji.

Predsednik
rokometnega kluba Olimpija
Aleš Veber