UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Tudi v prihodnje s člansko ekipo, a v 1.B DRL za ženske

Tudi v prihodnje s člansko ekipo, a v 1.B DRL za ženske

Rokometni klub Olimpija je v pretekli sezoni po petih letih premora ponovno nastopil s člansko ekipo v 1.B DRL za ženske in že v krstni sezoni osvojil prvo mesto in s tem napredovanje v 1.A DRL.

Neizmerno smo veseli, da se nam je po petih letih uspelo vrniti na rokometni zemljevid članskega rokometa. Še bolj smo ponosni, da nam je to uspelo ob finančni sanaciji kluba, ki smo jo izpeljali ob skromnih sredstvih, ki so nam na voljo, pa čeprav sanacija še ni čisto zaključena.

Ekipa je bila sestavljena predvsem iz igralk, ki so prestopile mejo mladinske kategorije in smo jim s tem omogočili nadaljevanje rokometne poti. V novonastali ekipi  članic so priložnost za nabiranje novih izkušenj v absolutni starostni kategoriji dobile še igralke letnika 2000 in 2001, ki so tvorile jedro ekipe mladink.

Ekipa članic je nastopila v 1.B DRL za ženske v družbi štirih ekip z izkušnjami igranja v absolutni konkurenci. Štirikrožni sistem tekmovanja je zmajčicam prinesel 16 tekem na katerih so dosegle 13 zaporednih zmag in si tri kroge pred koncem tekmovanja že zagotovile naslov prvakinj. Najpomembnejše zmage so bile nedvomno tiste proti ekipama iz Litije in Izole, ki sta veljali za favoritinje za napredovanje v višji rang.

Zmajčice so odigrale tudi dve tekmi v pokalnem tekmovanju kjer so se prebile do četrtfinala v katerem so se srečale z nasprotnicami iz Velenja in imele priložnost videti kaj jim manjka proti ekipi spodnjega doma prvoligašinj. Ekipa članic je v sezoni 2018/2019 odigrala 18 tekem na katerih je dosegla 14 zmag in 4 poraze. Za premierni nastop v absolutni starostni kategoriji zelo dober izkupiček.

Klub razpolaga z zelo skromnimi finančnimi sredstvi, kjer vadnine igralk predstavljajo pomemben del prihodka. Tako kot vse igralke v mlajših kategorijah, moraju tudi članice plačevati vadnino, da lahko pokrijemo stroške tekmovanj. Navkljub večmesečnim skupnim naporom vodstva kluba in staršev igralk pri iskanju finančne pomoči v Ljubljani in njeni širši okolici smo bolj kot ne naleteli na negativen rezultat. Poleg tega pa rezultati razpisa za sofinanciranje letnega programa športa za leto 2019 še vedno niso znani, zato ne vemo niti kakšna sredstva lahko pričakujemo s strani MOL.

Nastopanje v 1.A ligi zahteva večja sredstva, katerih trenutno nimamo na razpolago. Ker ne moremo več čakati na rezultate razpisa LPŠ 2019 in glede na nauspešen rezultat pri iskanju finančne pomoči, smo se odločili, da je nastopanje v 1.A ligi v tem trenutku za Rokometni klub Olimpija preveliko finančno tveganje, zato se nastopu v 1.A ligi odpovedujemo.

Bomo pa z veseljem gradili člansko ekipo naprej v 1.B ligi v upanju, da bomo v naslednjih letih tudi finančno, ne samo rezultatsko sposobni nastopanje v 1.A ligi.