UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Odštevamo dneve do začetka nove sezone

Odštevamo dneve do začetka nove sezone

Še dva dneva ločita zmajčice do začetka nove tekmovalne sezone. Rezultatsko zelo, zelo dobro lansko sezono smo že pustili za seboj in se podali na potrditev in nadgraditev doseženega, predvsem izredno lepega drugega mesta v skupnem točkovanju ekip v tekmovanju mladih. Enomesečni pripravljalni del sezone je za zmajčicami. Naporni treningi in pripravljalne tekme proti ekipi zagrebške Lokomotive in z našimi mestnimi tekmicami s katerimi lepo sodelujemo, so dali trenerjem vpogled v pripravljenost in stanje zmajčic.
Tudi v letošnji sezoni bomo nastopili v tekmovanjih vseh starostnih kategorij tekmovanja mladih, od mlajših deklic C do mladink. Za vse, ki se sprašujete o članski ekipi naj povemo le to, da je v naših mislih vendar bo o njej odločalo več dejavnikov, v prvi vrsti zagotovitev finančnega okvirja.

V ekipah mladink, kadetinj in starejših deklic je prišlo pred sezono do nekaj sprememb igralskega kadra. Predvsem pri ekipi mladink, ki bo sestavljena predvsem iz igralk letnika 1998 in 2000 ter treh igralk letnika 1997 in 1999. Novinka v ekipi je vratarka Eva Ribič, ki je bila posojena s strani ekipe Krima. Iz enoletne posoje se v ekipo vrača igralka z najdaljšim stažem v klubu, Lucija Pacek. Osmim mladinkam bodo na pomoč priskočile igralke letnika 2000, ki bodo tako igrale na dveh tirih, predvsem v ligi mladink pa bodo nabirale prepotrebne izkušnje za naslednjo sezono.

Največ gneče je v ekipi kadetinj, ki bo začela s tekmovanjem v torek in v kateri bodo igrala dekleta letnika 2000, 2001 in ena letnika 2002. Okostju ekipe kadetinj, ki jo je zapustila Alessia Švagelj, ki se odpravlja na posojo v Šempeter, so se pridružile štiri nove igralke. Vratarka Lana Turk, igralki Patricija Pančur in Jedert Stajner so prišle na posojo iz ekipe RK Nazarje, Taša Mozoli pa je prestopila iz Logatca in se tako pridružila sestrama Ani in Lei Berzelak, ki sta nas okrepili pred lansko sezono. Skupaj z novimi zmajčicami šteje ekipa kadetinj 19 igralk.

Prve, ki bodo začele z letošnjo tekmovalno sezono so igralke letnika 2002 in 2003, ki nastopajo v kategoriji starejših deklic A. Dekleta, ki so lani nabirale izkušnje v leto mlajši kategoriji sta se dokončno pridružili sestri Sara in Lara Pacher, ki sta že lani bili posojeni igralki Krima, letos pa sta prestopili v vrste zmajčic. Starejše deklice A bodo v ponedeljek zaigrale v Tržiču proti istoimenski ekipi.

Ekipa mlajših deklic A ostaja nespremenjena, kajti v njej bodo podobno kot lani jedro tvorile igralke letnika 2004 medtem, ko so v ekipo mlajših deklic B vstopile deklice, ki so lani trenirale v osnovnošolskih krožkih in sedaj se za njih začne delo in nastopanje za klub.

Začenjamo odločeni, da pokažemo, da lanski rezultati niso bili slučaj temveč plod trdega dela, odrekanja in predvsem ljubezni do rokometa.

In naj vam bodo besede slovenskega srebrnega olimpijca Vasilija Žbogarja v razmislek in predvsem za vodilo v vaši športni in življenski poti.

Čisto preprosto – če tega, kar počneš, nimaš rad, potem kar pozabi na uspeh. In to na kateremkoli področju.