UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Prvi nastopi v novem letu prinesli dve zmagi in poraz

Prvi nastopi v novem letu prinesli dve zmagi in poraz

Zmajčice so odigrale v soboto prve tekme v novem letu. V Hali Tivoli so v kategorijah starejših deklic A, kadetinj in mladink gostile nasprotnice iz Idrije, Ajdovščine in Litije in točno pet minut in enajst sekund jih je ločilo do popolnega izkupička sobotnega rokometnega dne, a so se morale na koncu zadovoljiti z dvema zmagama in enim porazom.

Prve so v soboto na igrišče stopile igralke ekipe starejših deklic A, ki so gostile zadnjeuvrščeno ekipo Idrije, ki si ne glede na uvrstitev zasluži vse spoštovanje za vztrajnost in neuklonjiv pristop. En zadetek v prvem in štiri zadetke v drugem polčasu so zmajčice dovolile doseči gostjam pri katerih je bila na veliki preizkušnji njihova vratarka, ki je svoje delo opravila zelo dobro z 19-imi obranjenimi streli. V vrstah zmajčic so veliko priložnosti za igro dobile igralke letnika 2002, ki so povsem opravičile zaupanje trenerjev, obenem pa so dale igralkam letnika 2001 na voljo nekaj več časa za pripravo na tekmo kadetinj.

Na drugi tekmi dneva sta se pomerili ekipi kadetinj zmajčic in rokometašic iz Ajdovščine. Začetek tekme se ni začel po željah zmajčic, ki so v uvodnih minutah zaostajale za dva zadetka, a se niso pustile zmesti in so hitro izenačile rezultat, ki je skozi celoten prvi polčas ostajal izenačen. Šele v 25. minuti so zmajčice uspele s tremi zaporednimi zadetki uiti nasprotnicam in oditi na odmor z dvemi zadetki prednosti. Na začetku drugega polčasa so zmajčice do 49. minute držale prednost treh zadetkov nato pa so zaigrale še bolj odločno in agresivno v obrambi ter v naslednjih šestih minutah preprečile gostjam doseči zadetek ter uiti za devet zadetkov prednosti, katero so mirno ohranile do konca srečanja. Pri zmajčicah lahko pohvalimo pristop celotne ekipe, predvsem z igro v obrambi katero je izdatno podprla vratarka z 17-imi obranjenimi streli. Vsekakor lepa popotnica za sobotni mestni derbi na Galjevici, kjer se bodo kadetinje pomerile z ekipo Ljubljane.

Kot zadnje so na igrišče v Tivoliju stopile igralke ekipe mladink, ki so v dvoboju zadnjeuvrščenih ekip mladinsko – članske lige vzhod gostile ekipo Litije. Mladinke, ki so v letošnji sezoni pokazale sila bled obraz in na do sobote devetih odigranih tekmah vpisale ravno toliko porazov, so hotele tokrat pokazati drugačen obraz pred domačimi navijači. Uvodna polovica prvega polčasa je pripadla gostujočim igralkam, ki so vodile z dvemi do tremi zadetki prednosti, še kaj več pa jim je preprečevala vratarka zmajčic, ki je v prvem polčasu zbrala devet obramb od skupaj desetih na celotnem srečanju. V 20. minuti so zmajčice izkoristile napake gostij v napadu in preko nekaj hitrih protinapadov izničile prednost Litijank in povedle z dvema zadetkoma prednosti. V naslednjih sedmih minutah so zmajčice povedle za tri zadetke nato pa v zadnji minuti in pol prvega polčasa dovolile gostjam, da z dvema lahkima zadetkoma rezultat znižajo na vsega en zadetek zaostanka. V prvih desetih minutah nadaljevanja so zmajčice znova povečale vodstvo na dva zadetka prednosti in jo držale do 46. minute, ko so jih gostje znova ujele in izenačile rezultat na 20:20. V zadnjih dvanajstih minutah smo videli tekmo preobratov. Najprej so zmajčice zopet povedle za dva zadetka prednosti in ko smo že mislili, da imajo prvo letošnjo zmago v žepu so utrujenost, nezbrana in raztresena igra v napadu ter slaba obramba naredili svoje. Gostje so znova izenačile in tri minute pred koncem srečanja povedle za zadetek. Do konca tekme nismo več videli zadetka in ob zadnjem zvoku sirene so bile Litijanke tiste, ki so se veselile novih dveh točk, zmajčice pa so še desetič zapored doživele poraz.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
14. krog
RK Olimpija – RK Idrija 38:5 (19:1)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 18/15, 83,3%), Volčič Z. 5, Jamnik T. 3, Jarnovič L. 1 (1), Zečević N. (obrambe: 0/0), Accetto E. 4, Erjavec N. 7 (obrambe: 1/1, 100%), Kovačevič L. 2, Poznajelšek K. 5, Džambo L. 1 (obrambe: 3/1, 33,3%), Veber Marton T. 5, Čaušević E. 1, Babača H. 4

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160168/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
14. krog
RK Olimpija – ŽRK Mlinotest Ajdovščina 30:21 (13:11)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 38/17, 44,7%), Gazvoda M. 1, Dukarič E. 1, Erjavec N. 8 (2), Jušić M. 4, Poznajelšek K. 2, Škof L., Veber Marton T. 1, Berzelak L. 10, Vidmar L., Babača H., Seliškar P. 3

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160564/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mladinke, mladinsko – članska liga, skupina vzhod
12. krog
RK Olimpija – ŽRD Litija 24:25 (13:12)

Zmajčice;
Markovič M. (obrambe: 35/10, 28,6%), Boškič T. 5 (1), Oplotnik P. 4, Drnovšek K. 4, Šušteršič H., Korošec L. 1, Juvan J. 2, Gudžulič T., Ribič V. 4, Berzelak A. 4 (1), Oletič E., Pejič D. (obrambe: 0/0)

Sedemmetrovke: 3/2
Izključitve: 12 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163158/Zapisnik.pdf