UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Štiri zmage, dva poraza, še 18 dni…

Štiri zmage, dva poraza, še 18 dni…

Še 18 dni loči zmajčice od konca tekmovalne sezone. Pred ekipami iz Tivolija je še 18 dni zbranosti, osredotočenosti in dela nato pa bomo dobili končne rezultate letošnje tekmovalne sezone.
Ekipi mlajših deklic A in B sta z nedeljskima tekmama v Tivoliju odigrali zadnji krog rednega dela tekmovanja. Obe ekipi sta se pomerili z igralkami iz Tržiča in bili polovično uspešni. Mlajše deklice B so brez težav, visoko premagale svoje nasprotnice in se uvrstile na tretje mesto tekmovalne skupine Center, ki vodi v boj za končno sedmo mesto v državi. Mlajše deklice A, v večini ekipa sestavljena iz igralk letnika 2004 in treh igralk letnika 2003 je v izredno zanimivi in napeti tekmi morala priznati poraz proti svojim nasprotnicam iz Tržiča. Trenutno je ekipa mlajših deklic A na tretjem mestu skupine Center, a podobno kot ekipa mlajših deklic B mora še odigrati prestavljeno tekmo z ekipo Litije, ki bo 8. maja v Tivoliju. V primeru zmage bi ekipa mlajših deklic A končala redni del tekmovanja na drugem mestu in se uvrstila v zaključne boje za končno četrto mesto v državi.

Ekipa starejših deklic B, igralk letnika 2002 si je z sobotno zmago proti ekipi Pirana že zagotovila najmanj četrto mesto v državnem prvenstvu in tako izpolnila zadani cilj. Pred igralkami sta še dve tekmi in sicer v nedeljo, 8. maja mestni obračun z ekipo Krim Mercatorja in v zadnjem krogu gostovanje v Ajdovščini. Igralke ekipe starejših deklic B se še niso predale v boju za tretje mesto, ki je še vedno teoretično dosegljivo, predpogoj za to pa sta zmagi na obeh preostalih tekmah.

Starejše deklice A so si z nepričakovanim, a povsem zasluženim porazom na gostovanju v Celju naredile medvedjo uslugo in močno otežile pot do končnega drugega mesta v državi. Tekma naj služi igralkam kot velik opomin kako ne igrati in kakšen pristop ne imeti na rokometni tekmi. Opomin, ki upamo da bo predramil igralke pred zadnjima dvema tekmama, ki jih še čakata. V nedeljo, 8. maja v Tivoliju ekipa Litije in nato v zadnjem krogu gostovanje v Žalcu, kjer se bo dokončno odločilo ali bodo zmajčice druge v državi. Mi vemo, da zmorejo doseči to super uvrstitev.

Podobna zgodba kot ekipi starejših deklic bi se kmalu ponovila tudi ekipi kadetinj, ki je v Tivoliju gostila ekipo Zagorja in imela ogromno težav z vsega šetimi gostujočimi igralkami. Posledica slabe osredotočenosti na samo tekmo in nezbranosti na sami tekmi je bilo vodstvo gostij s tremi zadetki po prvih tridesetih minutah tekme. V garderobi zmajčic je bilo v odmoru moč slišati kar nekaj krepko povišanih tonov, ki so uspeli predramiti igralke, ki so v prvih devetih minutah nadaljevanja uspele rezultat izenačiti in nato povesti s štirimi zadetki prednosti ter pripeljati tekmo mirno do konca. Zmajčice so tako vpisale prvo zmago v finalnem delu tekmovanja in se še z dvemi neodločenimi rezultati povsem enakovredno potegujejo za končno tretje ali morda celo drugo mesto v državi. Za uresničitev tega pa morajo do konca tekmovanja vpisati še dve zmagi. V nedeljo 8. maja je na vrsti tekma v Tivoliju proti ekipi Celja nato pa v zadnjem krogu izredno težko gostovanje proti ekipi Žalca. Stavimo na veliko srce in moštveni duh kajti naša pozornost ni usmerjena k “delanju” posameznic temveč ustvarjanju ekipe. Ekipa je tista ki zmaguje, ne posameznice.

Ekipa mladink za katero je zaigralo šest kadetinj je dosegla še drugo zmago v letošnji sezoni. Tokrat je v Tivoliju gostila ekipo Škofje Loke in na koncu slavila z visokimi šestimi zadetki prednosti. V prvim 30-ih minutah je bila tekma izenačena, nato pa so zmajčice v prvih sedmih minutah pobegnile za pet zadetkov in do konca obdržale svojo prednost. Zmaga, ki je že zagotovila najmanj 14. mesto v prvenstvu, z zmago v zadnjem krogu, ko bo ekipa mladink gostovala v Škofji Loki pa bi zmajčice končale sezono na 13. mestu v državi. Slabše od zastavljenih ciljev, a vseeno lepo glede na sezono, ki jo imajo igralke letnika 97 in 98 za seboj.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
14. krog
RK Olimpija – ŽRK Tržič  24:39 (12:19)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z. 2, Povirk K., Lahajnar M. 8, Pugelj Š. 1, Sabotič L., Nišavić T. 4, Giullatti M., Zadravec L. 6, Petek L. 11 (1), Krnc H. 7

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161883/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
14. krog
RK Olimpija – ŽRK Tržič  8:9 (16:17)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K., Lahajnar M., Pugelj Š., Sabotič L., Nišavić T., Giullatti M., Bukvič T. 8 (1), Zadravec L. 3, Đajić B. 2, Petek L., Geršak J.,  Krnc H. 3

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161827/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice B
15. krog
RK Piran – RK Olimpija 21:25 (10:14)

Zmajčice;
Volčič Z. 2, Begić I. 1, Kastelic T., Jamnik T. 11, Pacher L. 2, Zečević N., Accetto E., Kovačevič L., Smrekar K. 1, Slomić H. 1 (1), Pacher S., Veber Marton H. 1, Čauševič E. 6 (2)

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/1612502/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, Finale 1. do 6. mesto
4. krog
ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Olimpija 19:18 (10:9)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 32/13, 40,6%), Barukčić I. 3 (1), Jarnovič L. 6, Erjavec N. 4 (1), Poznajelšek K., Spasova B. 1, Džambo L., Veber Marton T. 1, Babača H. 3

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 10 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164476/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, Finale 1. do 6. mesta
4. krog
RK Olimpija – ŠR Katja Kurent Zagorje 28:26 (12:15)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 7/1, 14,3%), Barukčić I. 3 (1), Jarnovič L. 2 (1), Gazvoda M., Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 25/5, 20,0%), Erjavec N. 3 (2), Jušić M. 2, Poznajelšek K., Švagelj A. 7 (4), Berzelak L. 5, Vidmar L. 2 (1), Seliškar P. 4

Sedemmetrovke: 13/9
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164043/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mladinke, Finale 13. do 15. mesto
4. krog
RK Olimpija – ŽRD Škofja Loka 34:28 (15:15)

Zmajčice;
Mladenović S. 6, Drnovšek K. 7 (1), Šušteršič H. 2 (1), Korošec L. 5, , Šebenik E. (obrambe: 13/6, 46,2%), Jušić M. 3, Gudžulić T. 3, Ribič V., Berzelak A. 4, Oletič E., Švagelj A. 2 (2), Berzelak L. 1 (1), Vidmar L., Dukarič E. 1, Pejič D. (obrambe: 35/8, 22,9%)

Sedemmetrovke: 9/5
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164033/Zapisnik.pdf