UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mladinke končale sezono na končnem 9. mestu

Mladinke končale sezono na končnem 9. mestu

Sezona je za najstarejšo selekcijo zmajčic končana. Sredi aprila so igralke, ki bi morale imeti največ tekem vsled nespretno ali nesrečno izbranega sistema tekmovanja in predvsem neprilagodljivosti odgovornih na RZS končale s tekmovalno sezono. Nihče od pripravljalcev sistema tekmovanja pa se ne vpraša kaj bodo igralke sedaj počele v naslednjih štirih mesecih in se obenem vsi skupaj sprašujemo zakaj je osip igralk v mladinksi konkurenci iz leta v leto večji. Vendar je to zgodba za kakšno drugo priložnost in drugo mesto.

Zmajčice so v nedeljo odigrale še zadnji turnir končnice državnega prvenstva od 7. do 13. mesta. Na turnirju so se pomerile z ekipama Izole in Krke ter bile kljub všečnim predstavam polovično uspešne. Zmaga in poraz za konec sezone sta prinesla končno 9. mesto v končni razvrstitvi državnega prvenstva za mladinke. V svojem krstnem nastopu v konkurenci mladink so dekleta pokazale dva različna obraza, dva različna pristopa, ki sta jih vsekakor stala boljše končne uvrstitve. Lahko bi rekli, slab začetek… dober konec. Ravno v končnici tekmovanja so dekleta začele kazati tisti pravi pristop in igro, ki je svoj višek doživela na zadnjih štirih tekmah. Zato ne moremo mimo tega, da ne pomislimo kaj in kje bi lahko končali sezono ob takšnih predstavah kot smo jim bili priča na teh štirih tekmah.
Veseli pa dejstvo, da se je izoblikovala ekipa, ki kaže preavi karakter ter voljo do napredovanja. Ekipa, ki bi znala tvoriti okostje članske vrste v prihodnosti.

Mladinke so v letošnji sezoni odigrale vsega 18 tekem, veliko premalo za ta nivo tekmovanja. Dosegle so 10 zmag in 8 porazov, kar na koncu ni slab izkupiček, vendar pa kot smo že napisali… lahko bi oziroma po prikazanem na zadnjih tekmah bi moralo biti boljše.

Mladinke, 3. turnir končnice od 7. do 13. mesta
RK OLIMPIJA – ŽRK IZOLA 24:10 (13:5)

#zmajčice
Markovič M. , Boškič T. 7 (1), Oplotnik P. 2, Šušteršič H., Korošeč L. 2, Marinko S., Juvan J., Berzelak A. 6 (1), Perkovič N. 4, Hudeček S. 3 (1)

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 6 min.

RK OLIMPIJA – ŽRK KRKA 21:25 (9:9)

#zmajčice
Markovič M. , Boškič T. 8 (4), Oplotnik P. 2, Šušteršič H. 1, Korošeč L., Marinko S., Juvan J. 2, Berzelak A. 3, Perkovič N. 5 (1), Hudeček S.

Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 8 min.