UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Začenja se zares! Kadetinje in starejše deklice A odpirajo sezono.

Začenja se zares! Kadetinje in starejše deklice A odpirajo sezono.

Še dobra dva dni nas loči do začetka tekmovalnega dela nove sezone. Z gostovanjem v Kopru jo bosta odprli ekipi kadetinj in starejših deklic A. Obe ekipi zmajčic pod vodstvom trenerke Marjete Veber Marton čakajo že v prvih treh krogih tri težke tekme, po vrsti Ž.U.R.D. Koper, DRŠ Vrhnika in ŽRK Mlinotest Ajdovščina.
Že na gostovanju v Kopru bomo videli kako so pripravljena dekleta obeh moštev. V ekipi kadetinj bodo glavno breme nosile igralke letnika 2000 in 2001, ki jih bo vodila leto starejša Alessia Švagelj, ki se je v lanski sezoni pridružila ekipi zmajčic. V Kopru bo prvič v zelenem dresu zaigrala tudi novinka v Tivoliju Lea Berzelak, ki je v ekipo zmajčic prišla iz Logatca, prejšnjo sezono pa je igrala na Vrhniki.
Ekip0 starejših deklic A sestavlja kar nekaj igralk, ki bodo igrale tudi v ligi kadetinj. V prvi vrsti je tu obetavna vratarka Katarina Džambo, ki bo imela nedvomno veliko dela v obeh starostnih kategorijah. Poleg nosilk igre, igralk letnika 2001 bodo v ekipo priključene tudi igralke letnika 2002, ki se bodo morale najprej izkazati v tekmovanju svoje starostne kategorije in seveda zavzeto delati na treningih.
Cilji letošnje sezone so jasno postavljeni v obeh starostnih kategorijah. Nič več in nič manj kot uvrstitev med šest najboljših ekip v državi, ligo 1 do 6. To je primarni cilj nato pa bomo razmišljaji naprej. Vsekakor ne bo lahko, pa vendar… za to treniramo, za to tekmujemo in za to se borimo. Brez zadanih ciljev ni uspehov, ni napredka.

Tekmovalni začetek sezone v Kopru se prične v soboto ob 14.30 uri, ko bodo na parket dvorane Bonifika stopile igralke ekipe starejših deklic A. Ob 16. uri pa jim bodo sledile igralke ekipe kadetinj.