UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Po uspešnem štartu kadetinj in starejših deklic na delu tudi mladinke

Po uspešnem štartu kadetinj in starejših deklic na delu tudi mladinke

Po ekipah kadetinj in starejših deklic A, ki sta suvereno stopili v novo tekmovalno sezono bodo jutri v sezono stopile tudi najstarejše zmajčice, igralke ekipe mladink.
Ekipa sestavljena iz igralk letnika 1998, 1999 in 2000 bo to tekmovalno sezono v prvem delu znova nastopala v tekmovalni skupini vzhod, kjer bodo njihove nasprotnice ekipe Zagorja, Krke, Nazarij, Ptuja, Celja in Ljubljane.

Ekipa je glede na lansko sezono doživela nekaj sprememb. Poslovile so se tri igralke letnika 1997, ki bodo svojo tekmovalno pot nadaljevale v članski vrsti Šempetra-Vrtojbe. Ekipi so se pridružile igralke letnika 2000, ki so že v lanski sezoni kot kadetinje igrale v tej sredini in dve novi igralki, ki sta posojeni iz ekip Šempetra-Vrtojbe in Jadrana iz Kozine. Dekletom bodo pomagale tudi igralke letnika 2001, v primeru ko ne bodo imele na sporedu težje tekme v svoji tekmovalni kategoriji.

Podobno kot kadetinje in starejše deklice bodo tudi mladinke v letošnji sezoni odigrale smešno malo tekem. Vsega 18 tekem je po našem mnenju premalo za to starostno kategorijo kot seveda tudi za leto mlajšo starostno kategorijo. Anomalija slovenskega ženskega rokometa, kjer je vse usmerjeno v nastope v absolutni konkurenci, kljub pomanjkanju igralk odgovarjajoče starostne kategorije. Posledično v absolutni konkurenci nastopajo tudi igralke letnika 2002, letnik 2000 in 2001 pa je že nekajletna stalnica. Na račun tega se izgublja kvaliteta mladinskih lig kot tudi napredek igralk. Vendar pa so želje klubov tiste, ki odločajo o sistemu tekmovanj.

Mladinke bodo sezono pričele jutri ob 19.30 uri s tekmo na Ptuju pri ekipi, ki so jo v lanski sezoni dvakrat premagale, vendar pa to ne pomeni kaj dosti, kajti zmajčice bodo morale pokazati vse svoje znanje in zbranost, da bodo začele v takšnem stilu kot njihove mlajše klubske kolegice.