UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Pomembna zmaga kadetinj, uspešne tudi starejše deklice A, porazi mladink in mlajših deklic

Pomembna zmaga kadetinj, uspešne tudi starejše deklice A, porazi mladink in mlajših deklic

Za zmajčicami je pester rokometni teden, ki se je začel v sredo s tekmama mlajših deklic in končal v nedeljo s tekmo kadetinj. Trije porazi in dve zmagi je končni izkupiček naših zmajčic, ki so prikazale spekter različnih predstav, od tistih res dobrih, preko povprečnih, do tistih neposrečenih.
V sredo sta se v kašeljski dvorani ekipi mlajših deklic A in B pomerili z mestnimi sovrstnicami, igralkami Krim Mercatorja. Obe ekipi sta imeli žal zelo slab dan in sta morali priznati poraz proti veliko bolj tekalno razpoloženim nasprotnicam. Slaba igra v obrambi in vse premalo gibanja ter preveč nezbranosti so žal pustili svoje posledice. Mlajše deklice B bodo imele popravni izpit v nedeljo, ko bodo v Tivoliju gostile ekipo Ljubljane.

Rokometni konec tedna se je nadaljeval v nedeljo, ko je bil v Tivoliju na sporedu turnir mlajših deklic C kateremu sta sledili tekmi starejših deklic A in kadetinj, okrnjena ekipa mladink pa je odpotovala v Zagorje.
Na turnirju mlajših deklic C se je predstavil naraščaj treh ljubljanskih in kluba iz Vrhnike. 50 igralk letnika 2005 in mlajših je odigralo šest tekem na katerih se ni štelo število doseženih zadetkov in končni rezultat temveč je bilo v ospredju veselje in volja do igranja rokometa.
Po končanem turnirju je bila na sporedu tekma igralk v kategoriji starejših deklic A na kateri so zmajčice gostile ekipo Izole. Gostje so sicer prve povedle nato pa so na igrišču zagospodarile zmajčice, ki so z suvereno igro dosegle sedem zaporednih zadetkov in postavile stvari na svoje mesto. V nadaljevanju so priložnost za igro dobile večinoma igralke letnika 2002, ki pa niso ravno upravičile pričakovanj trenerjev in dopustile, da se jim nasprotnice v 46. minuti približajo na vsega tri zadetke zaostanka. V igro so bile posledično znova poslane igralke, ki so začele tekmo in z dvemi zaporednimi zadetki v 48. minuti postavile stvari na svoje mesto.
V času trajanja tekme starejših deklic A je v Zagorju potekala tekma mladink. Oslabljena ekipa zmajčic v kateri ni bilo igralk ekipe kadetinj je bila proti izredno fizično kot tudi tehnično močni ekipi Zagorja brez pravih možnosti.

Za konec rokometnega tedna pa je bila na sporedu tekma, ki je v tivolsko dvorano privabila čez 100 gledalcev, ljubiteljev rokometa, navijačev obeh moštev in povsem naključnih obiskovalcev. Tekma, ki je bila zelo pomembna za obe ekipi. Tekma na kateri je za obe ekipi veljala edino zmaga. Priča smo bili eni boljših, če ne morda celo najboljši predstavi zmajčic v letošnji sezoni, predvsem njihovi predstavi v prvih 39. minutah srečanja, ko so gostjam iz Izole dovolile doseči vsega devet zadetkov in suvereno vodile za sedem zadetkov prednosti. Izolanke se niso predale in se z delnim rezultatom 5:0 v naslednjih osmih minutah igre vrnile v igro in zaostajale vsega dva zadetka. Zadetek iz sedemmterovke je zmajčicam znova dal nov zagon in jih popeljal na štiri zadetke prednosti, ki so jih kljub silovitim naletom gostij uspele ubraniti do konca srečanja in se veseliti izredno pomembne zmage v boju za tretje mesto v zahodni skupini tekmovanja. Bili smo priča zelo dobri predstavi obeh ekip ter odličnemu vzdušju, ki so ga pripravili njuni podporniki. Zmajčice so pokazale tisto kar si od njih želimo. Pokazale so karakter zmagovalk. Karakter in pristop na tako pomembni tekmi v letošnji sezoni, ki bi jim v primeru poraza dokončno zaprla vrata med šest najboljših ekip v državi. Dekleta so pokazala in dokazala, da se nam ni bati za prihodnost ter da se v ospredje prebija ena zelo močna ekipa, ki ima še veliko dokazovanja in tekmovanja pred seboj.

Državno prvenstvo za mladinke, mladinsko – članska liga, skupina vzhod
18. krog
RK Zagorje – RK Olimpija 44:19 (23:9)

Zmajčice;
Mladenović S., Drnovšek K. 5 (1), Šušteršič H. 5 (1), Korošec L. 2, Ribič V., Berzelak A. 5 (1), Oletič E., Pejič D. (obrambe: 48/4; 8,3%)

Sedemmetrovke: 7/3
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/163186/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
20. krog
RK Izola – ŽRK Izola 26:22 (13:7)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 6/0, 0%), Stajner J., Barukčić I., Jarnovič L. 5 (3), Gazvoda M., Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 24/8, 33,3%), Erjavec N. 10 (7), Jušić M. 3 (1), Poznajelšek K., Švagelj A. 1, Veber Marton T.,  Berzelak L. 2, Vidmar L. 4, Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 12/11
Izključitve: 10 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160602/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
20. krog
RK Olimpija – ŽRK Izola 24:19 (13:5)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 23/8, 34,8%), Volčič Z., Barukčić I. 6, Jamnik T. 1, Jarnovič L. 10 (1), Accetto E., Erjavec N. 1, Poznajelšek K., Spasova B. 1, Džambo L. (obrambe: 5/1, 20,0%), Veber Marton T. 3, Babača H. 2

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160206/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
9. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator 17:23 (6:12)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K. 1, Lahajnar M., Sabotič L., Vinski I. 1, Nišavić T. 4, Giullatti M., Bukvič T. 6 (1), Zadravec L., Kukovec Neumann L., Đajić B. 4, Petek L., Geršak J., Krnc H. 1

Sedemmetrovke: 2/1
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161808/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
8. krog
RK Krim Mercator – RK Olimpija 27:22 (13:9)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K. 2 (1), Lahajnar M., Sabotič L., Vinski I. 10, Nišavić T. 3, Giullatti M., Zadravec L. 4, Kukovec Neumann L., Petek L. 2, Krnc H. 1 (1)

Sedemmetrovke: 4/2
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161858/Zapisnik.pdf