UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Kadetinje z zmago odprle novo sezono

Kadetinje z zmago odprle novo sezono

Tekmovalna sezona se je začela. Kadetinje so kot prva ekipa zmajčic odigrale prvenstveno tekmo v sezoni 2013/2014. Najvišja starostna ekipa našega kluba je v 1. krogu DP za kadetinje, skupina Center gostovala na Vrhniki pri istoimenski ekipi.

Zmajčice so začele zelo obetavno in v 7. minuti srečanja vodile s štirimi zadetki prednosti (4:0). To prednost so držale do 20. minute, ko so se gostiteljice uspele približati na dva zadetka zaostanka, vendar pa so naše rokometašice uspele do konca prvega dela igre prednost zopet povečati na štiri zadetke. V drugem polčasu so zmajčice povedle že z sedmimi zadetki prednosti (20:13), nato pa je sledil padec zbranosti v igri in igralke Vrhnike so se zopet približale na tri zadetke razlike (23:20). Po minuti odmora na zahtevo trenerke zmajčic so slednje odigrale do konca srečanja bolj zbrano in agresivno v obrambi in razliko štirih zadetkov obdržale do končnega signala.

Prva tekma je prinesla kar veliko nihanj tako v igri v napadu kot igri v obrambi. Pravtako sta tudi vratarki Maja in Urša kljub 16-im zbranim obrambam imeli svoje vzopne in padce. Vsak začetek sezone prinese odgovore na vprašanja o trenutnem stanju ekipe. Spoznali smo naše napake in dobre stvari iz katerih bomo potegnili največ in gradili naprej.

V soboto nas čaka nova tekma. V mali dvorani Hale Tivoli bo ekipa kadetinj gostila moštvo ŽRD Litija. Tekma se bo pričela ob 14.00 uri. Vabimo vse navijače zmajčic, da podprete dekleta v njihovih prizadevanjih, igrah in boju za novi dve točki.

DRŠ VRHNIKA – RK OLIMPIJA  27:31 (12:16)

#zmajčice:
Markovič M. (10 obramb), Boškič T. 9, Oplotnik P. 5 (2), Šušteršič H. 1, Korošec L. 1, Dovč M. 1, Pacek L. 13 (3), Juvan J., Gudžulič T., Ribič V., Svetina V., Oletič E. 1, Pejič D., Bukovec U. (6 obramb)

Sedemmetrovke: 7/5
Izključitve: 6 min.

Foto: Nastja #13