UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Še četrta zmaga in vodilno mesto po prvem delu.

Še četrta zmaga in vodilno mesto po prvem delu.

Ekipa članic je z odliko končala s prvim delom štirikrožnega tekmovanja v 1.b državni ligi za ženske. Zmajčice so v soboto gostovale v Izoli kjer so se pomerile še z zadnjimi nasprotnicami v prvem delu, ekipo ŽRK Izola, ki je eden glavnih konkurentov za najvišja končna mesta v tekmovanju.

Pred lepo napolnjenimi tribunami izolske športne dvorane so zmajčice začele odločno in zbrano ter hitro povedle s tremi zadetki prednosti. Dobra igra v obrambi je domačim igralkam dovolila dati do 20 minute vsega štiri zadetke, na drugi strani pa so zmajčice višale razliko, ki je znašala že +6 in ob zvoku sirene po 30. minutah pristala na lepi prednosti petih zadetkov.

Drugi polčas so dekleta začele nezbrano, z veliko preveč tehničnih napak in slabo obrambo, kar je omogočilo domačim igralkam z delnim izzidom 7:2 rezultat v 44. minuti izenačiti na 16:16. Nato pa so se zmajčice le zbudile in prestavile v višjo prestavo, dvignile nivo igre v obrambi in posledično z delnim rezultatom 10:0 zbežale domačim igralkam na nedosegljivo prednost destih zadetkov ter vpisale še četrto zaporedno zmago v letošnji krstni članski sezoni.

S štirimi zmagami se zmajčice trenutno po končanem prvem delu tekmovanja nahajajo na vodilnem mestu 1.b državne lige za ženske, kar je super uspeh za mlado ekipo, katere povprečna starost je 18 let in katere igralke se prvič srečujejo z igranjem v absolutni konkurenci članic.

V soboto bodo dekleta začela z drugim krogom tekmovanja. Pot jih bo tokrat vodila v Šempeter pri Novi Gorici kjer se bodo ob 17. uri pomerile z ekipo RK Šempeter Vrtojba.
Pred tem gostovanjem pa veliko večino igralk čaka še ena izmed tistih tekem katero je privilegij igrati. V torek se bodo namreč pomerile z mestnimi tekmicami, igralkami RK Krim Mercator v derbiju trenutno še neporaženih ekip zahodne skupine državnega prvenstva mladink. Tekma, ki vsem udeleženkam pomeni veliko več kot katerakoli druga tekma v državnem prvenstvu. Gre za prestiž v mestu in jutri bo v Tivoliju vsekakor eden izmed vrhuncev letošnje sezone pred, ne dvomimo, polno vzhodno tribuno.

1.b državna liga za ženske, 5. krog
ŽRK IZOLA – RK OLIMPIJA  19:28 (9:14)
#zmajčice
Ribič E. (4 obrambe, 11/4, 36,4%), Oman N. 3, Jarnovič L. 3, Vidmar L. 5, Veber Marton T. 1, Džambo K. (5 obramb, 17/5, 29,4%), Jušić M. 1, Berzelak A. 6 (2), Bunčič E. 1, Belca K., Pančur P., Ožegovič N. 6 (2), Mozoli T., Treven T. 2

7m: 4/4
Kazni: 4 min.