UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Verjemi vase

Verjemi vase

Številka ena moškega tenisa Novak Djokovič je v intervjuju za “Associated Press” dejal, da ga čaka nov velik izziv, predvsem pa psihološka borba s samim seboj. Novak je razkril, da lahko pride do novega naslova, le če premaga svoje notranje borbe in če mu to uspe je prepričan, da lahko premaga vsakega nasprotnika!

“Ne grem se raznih psiholoških iger z nasprotniki v slačilnici. Mislim, da sem sam sebi največji mentalni izziv. Moje notranje borbe potekajo v delu, ko se hočem osredotočiti le na pozitivne misli, toda zaradi visokega nivoja različnih tekmovanj, vedno pridem v fazo, ko začnem dvomiti vase. To so faze v katerih se bojim zmag , porazov, vsega. Če vse to pripeljem v pozitivno smer, nasprotnik to čuti in to postane moja prednost ,” je dejal Novak!

Verjami vase

Zadnjič sem pred tekmo rekel dekletom:”Danes boste zmagale. Izgubite lahko le, če premagate same sebe.” “Kako pa lahko premagamo same sebe?” se je glasil odgovor.

Očitno gre lažje, kot bi pričakovali. Celo številka ena svetovnega tenisa priznava, da je včasih sam sebi največji nasprotnik. Ko stopite na igrišče, ZAUPAJTE VASE. Če boste na igrišče stopile kot mucke, je pol že izgubljenega. Naj se prebudi tiger v vas! Če se ne cenite same, vas tudi nasprotnik ne bo! Saj trdo trenirate (vsaj upam) za zmago. Ne glejte semaforja, ne glejte nasprotnic. Vsako tekmo odigrajte tako, kot da je to vaša finalna tekma. Če boste dale vse od sebe, če boste pri sebi čutile, da več ni šlo, tudi poraz ne bo bolel. In verjemite, da vas bo težko premagati, če boste stopile na igrišče kot prave Zmajčice, ki bruhajo ogenj.

Jutri se s tekmo starejših deklic B začnja tekmovalni viked. Izkoristite ga, ZAUPAJTE v svoje sposobnosti in pokažite na igrišču kako se bori za barve Olimpije.