UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice B suvereno, kadetinje ob točki v zadnjih treh minutah

Starejše deklice B suvereno, kadetinje ob točki v zadnjih treh minutah

Zmajčice so pretekli konec tedna vsled štirim prestavljenim tekmam odigrale le dve tekmi in sicer so starejše deklice B v Tivoliju gostile ekipo Tržiča, kadetinje pa so gostovale v Celju.
Ekipa starejših deklic B, ki se trenutno nahaja na četrtem mestu ligaške razvrstitve med deklicami letnika 2002 je brez večjih težav premagala ekipo Tržiča. Gostje so sicer prve povedle nato pa so na igrišču zagospodarile zmajčice, ki so nasprotnicam v prvem polčasu dovolile doseči štiri, v drugem pa pet zadetkov, same pa so se na koncu tekme ustavile pri sedemindvajsetih doseženih zadetkih. Zmajčice tako ostajajo na četrtem mestu, za tretjim mestom pa zaostajajo sedaj vsega dve točki. V nedeljo jih čaka nova tekma, ko bodo v Tivoliju gostile ekipo iz Gorišnice.
Kadetinje so gostovale v Celju kamor so odpotovale z veliko željo po novem uspehu v finalu najboljših šestih ekip v državi. Priča smo bili izredno zanimivi tekmi, polni preobratov v kateri so zmajčice v 13. minuti vodile z 1:5, v 20. minuti je bil rezultat poravnan na 7:7, na koncu prvega polčasa pa so domačinke vodile s 13:10. Petnajst minut drugega polčasa so zmajčice lovile Celjanke in jih v 45. minuti ulovile na 18:18 nato pa je sledila nora končnica. Zmajčice so povedle in si do 54. minute nabrale tri zadetke prednosti (20:23) potem pa z igralko več v polju dovolile domačim igralkam, da se jim približajo na vsega zadetek zaostanka in v 58. minuti rezultat izenačijo na 24:24 ter v zadnji minuti in pol z dvemi zadetki povsem obrnejo potek srečanja. Zmajčice se niso predale, a so zmogle doseči vsega en zadetek, za kaj več pa je enostavno zmanjkalo časa. Kljub 21-im tehničnim napakam, petim strelom, ki so povsem zgrešili gol oziroma leteli v njegov okvir, dvema zgrešenima sedemmetrovkama so imele zmajčice zmago v svojih rokah… povsem. Žal je v ključnih trenutkih zmanjkalo osredotočenosti tako v obrambi kot napadu. Srčnost, nepopustljivost, hrabrost, volja… vse to so zmajčice imele na tej tekmi, osredotočenosti v danih trenutkih žal ne. Poraz iz katerega lahko potegnemo veliko zaključkov in vsekakor nova šolska rokometna ura za prihodnost teh deklet, ki so dokazala, da lahko premagajo vsako ekipo, včeraj na žalost tudi sebe. Glave gor, kajti že v nedeljo je na sporedu nova tekma. V Tivoli prihaja močna ekipa Žalca in vsekakor se nam obeta sila zanimiv obračun.

Državno prvenstvo za kadetinje, Finale 1. do 6. mesta
2. krog
ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Olimpija 26:25 (13:10)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 20/7, 35,0%), Jarnovič L., Gazvoda M., Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 18/5, 27,8%), Erjavec N. 9 (8), Jušić M. 2, Poznajelšek K., Švagelj A. 1, Veber Marton T. 2, Berzelak L. 3 (1), Vidmar L. 7 (2), Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 13/11
Izključitve: 16 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/164037/Zapisnik.pdf

Državno prvenstvo za starejše deklice B
14. krog
RK Olimpija – ŽRK Tržič 27:9 (13:4)

Zmajčice;
Begić I., Kastelic T., Jamnik T. 6, Pacher L. 2, Zečević N., Accetto E. 3 (1), Bukvič T. 3, Kovačevič L. 4, Smrekar K. 1, Teršek N., Slomić H. 1, Pacher S., Veber Marton H. 4, Čauševič E. 3 (2)

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161240/Zapisnik.pdf