UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Poslovil se je Mitja Vidic, oče naše rokometne družine, eden od očetov slovenskega rokometa

Poslovil se je Mitja Vidic, oče naše rokometne družine, eden od očetov slovenskega rokometa

V soboto, 2 buy generic doxycycline. maja 2015 je v 90. letu starosti prenehalo biti veliko rokometno srce očeta naše rokometne družine ter enega izmed očetov slovenskega rokometa Mitje Vidica. Velikega človeka, ki bo z zlatimi črkami vpisan v zgodovino slovenskega rokometa ter zgodovino rokometnega kluba iz Tivolija.
Na podlagi sanj, ambicij in zavzetosti Mitje Vidica je leta 1949 nastala naša rokometna družina, družina zmajčic, rokometni klub Olimpija. Velik ljubitelj rokometa je po končanem študiju v Beogradu leta 1949 v Ljubljani ustanovil rokometno sekcijo športnega društva Enotnost, ki se je leta 1965 preimenovala v Olimpijo. Mitja Vidic se je s svojim neumornim delovanjem na področju ženskega in moškega rokometa ter še posebej z vzgojo mlajših selekcij zapisal med prave legende Olimpije, v kateri je deloval od leta 1949 do leta 1991, danes pa v spomin na velikega ljubitelja rokometa njegovo ime nosi Olimpijina mladinska rokometna šola.

V obdobju nastanka rokometnega kluba Olimpija kot ga poznamo danes je Mitja Vidic uvedel organizirane treninge po šolah, v članski ekipi pa je uvedel načrtno delo, ki je že zelo kmalu dalo prve rezultate. Ekipa se je v sezoni 1965/1966 uvrstila na tretje mesto, nato so sledila zlata leta sredine na republiški lestvici, leta 1972 pa se je ekipa, takrat podprvak republiške lige, uvrstila v drugo zvezno ligo, kjer je nastopala naslednjih deset sezon. Druga ekipa Olimpije je v tem času nastopala v ljubljanski conski ligi.

Sezona 1977/78 je prinesla korenite spremembe, saj je spomladi 1977 začel delovati Center za ženski rokomet, ustanovljen z vizijo skrbeti za razvoj rokometa v petih ljubljanskih občinah. V centru prestolnice je imela vodilno vlogo Olimpija, ki je bila nosilka kakovostnega razvoja rokometa v Ljubljani, igralke vseh ljubljanskih klubov (Olimpija, Slovan, Polje-Ljubljana, Mokerc-Ig) so bile hkrati registrirane tudi za Olimpijo, ki je tako imela širok igralski nabor, igralke pa so lahko nastopale v kateri koli ljubljanski selekciji.
Ekipa, nastala na temeljih vizije in trdega dela Mitje Vidica, je v letu 1983 dosegla zgodovinski uspeh in težko želeni cilj – uvrstitev v prvo zvezno jugoslovansko ligo.

Odšel je velik človek, rokometaš, rokometni vizionar, rokometni delavec, oče rokometnega kluba Olimpija, eden izmed očetov slovenskega rokometa. Odšel je človek, ki je s svojim znanjem, strokovnostjo, organiziranostjo in strastjo dal življenje Olimpiji in slovenskemu rokometu.

Mitja Vidic je živel rokomet!

Mitja, generacijam igralk, ki so imele čast in možnost delati pod tvojim vodstvom in še vedno delujejo v naši rokometni družini kot tudi ostalim rokometu predanim delavcem boš ostal v večnem spominu!

Zadnje slovo od Mitje Vidica bo v sredo, 6. maja 2015 ob 11. uri na pokopališču v ljubljanskih Dravljah.