UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice B in kadetinje z Galjevice praznih rok

Starejše deklice B in kadetinje z Galjevice praznih rok

Rokometni vikend je minil v znamenju dveh tekem naših zmajčic. V mestnih derbijih sta se z ekipami Krima in Ljubljane pomerili ekipi starejših deklic B in kadetinj, ki sta ostali na žalost praznih rok v boju za nove točke državnega prvenstva.
Starejše deklice B so bile z mehko igro v obrambi ter prestrašeno in neambiciozno igro v napadu lahek zalogaj za njihove nasprotnice. Zmajčice so sicer prve povedle nato pa so Krimovke popolnoma prevzele pobudo in brez večjih težav iz minute v minuto višale svoje vodstvo. Preveč statična in neagresivna igra v obrambi je pripeljala do lahkih zadetkov nasprotnic, ki so obenem s pridom izkoriščale tudi napake zmajčic v napadu in posledično vodile po prvih 25-ih minutah za visokih osem zadetkov prednosti. Zmajčice so v nadaljevanju sicer pokazale malo več od igre vendar bile še vedno prebojazljive in nenevarne v napadu, kar je prineslo še nove tri zadetke zaostanka, ki je ob zadnjem zvoku sirene znašal visokih 11 zadetkov.

V drugem mestnem derbiju so se v kategoriji kadetinj zmajčice pomerile z ekipo Ljubljane kateri so v letošnji sezoni dvakrat morale priznati premoč. Žal se tudi v tretje zmajčicam ni izšlo po željah in načrtih, ki so bili zastavljeni pred tekmo. Že na samem začetku tekme so tri zaporedne tehnične napake v napadu postavile stvari za zmajčice na glavo. Slaba in nezbrana otvoritev tekme v napadu je prinesla hitro vodstvo igralk Ljubljane s tremi zadetki prednosti, ki so jo zmajčice lovile skozi celoten prvi polčas in uspele priti na zadetek zaostanka, nato pa v sami končnici znova naredile preveč napak in igralke Ljubljane so odšle na počitek s štirimi zadetki prednosti. Slika anemične in statične igre zmajčic v napadu je bila še bolj očitna na začetku drugega polčasa, ko so po napakah pri podajah in posledično prestreženih žogah nasprotnice preko protinapadov prišle do vodstva z devetimi zadetki prednosti in s tem že v uvodnih minutah drugega polčasa odločile zmagovalca tekme. Zmajčice so resda odigrale borbeno, srčno in nepopustljivo. Obramba je bila na določenem nivoju, čeprav še ne čisto optimalna, vratarka zmajčic je zbrala lepih 12 obramb, na drugi strani obe vratarki Ljubljane vsega sedem. Odločilen dejavnik poraza je bila nezbrana in neaktivna igra v napadu v kateri je bilo preveč napak pri prenosu in podajah žoge, ki so pripeljale do hitrih protinapadov in lahkih zadetkov nasprotnic ter prepočasen izhod na prvo ime Ljubljane, Niko Matavš, ki je bila podobno kot na prvi tekmi v Tivoliju z natančnimi streli od daleč največja uganka za obrambo zmajčic.

Kadetinje sedaj čaka 14 dnevni tekmovalni premor medtem ko starejše deklice B že v soboto v Tivoliju gostijo ekipo Ajdovščine.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
8. krog
RK Krim Mercator – RK Olimpija 32:21 (20:12)

Zmajčice;
Slomić H., Volčič Z., Begić I. 1 (1), Kastelic T., Jamnik T. 5, Zečevič N., Accetto E. 2, Kovačevič L. 5, Veber Marton H. 2, Čauševič E. 6 (1)

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 4 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/161207/Zapisnik.pdf

 

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
15. krog
RK Ljubljana – RK Olimpija 31:24 (15:11)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 33/12, 36,4%), Jarnovič L. 5 (1), Dukarič E., Šebenik E. (obrambe: 10/0, 0%), Erjavec N. 6 (3), Jušić M. 7 (2), Poznajelšek K., Berzelak L. 5, Vidmar L. 1, Seliškar P.

Sedemmetrovke: 8/6
Izključitve: 6 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160569/Zapisnik.pdf