UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Mlajše deklice A končale sezono na 7. mestu

Mlajše deklice A končale sezono na 7. mestu

Ekipa mlajših deklic A je danes odigrala svoji zadnji dve tekmi v letošnji tekmovalni sezoni. Na finalnem turnirju v Zagorju, ki je odločal o tem katera ekipa bo osvojila končno 7. mesto v državi so se zmajčice pomerile z vrstnicami iz Izole in Zagorja.

Prve nasprotnice naših deklic so bile Izolanke, ki so na prvi tekmi premagale domače moštvo. Na tekmi, ki je minila predvsem v znamenju vratark obeh ekip so se zmage na koncu veselile naše zmajčice, vendar pa so se morale kljub končnim petim zadetkom prednosti zelo potruditi, da so našle pot mimo razpoložene vratarke Izolank. Na drugi strani je bila nepremostljiva zadnja ovira naše obrambe vratarka Katarina, ki je v prvem polčasu obranila 11 izmed 14 strelov na svoj gol. O tem govori tudi rezultat prvega polčasa, ki je bil 6:3 v korist naših zmajčic.
V drugem polčasu so zmajčice zadržale nalete Izolank, ki so se uspele približati na gol zaostanka (8:9) nato pa so se zmajčice znova zbrale in ušle na varno razdaljo štirih zadetkov prednosti, ki so jo mirno zadržale do konca tekme.

Drugi nasprotnik naših zmajčic je bila domača ekipa Zagorja, ki se je na koncu izkazala za izredno trdega nasprotnika. Začetek srečanja je potekal v izenačeni igri (3:3) nato pa so igralke Zagorja v šesti minuti tekme povedle s tremi zaporednimi zadetki kar je bil alarm za trenerki na klopi zmajčic, ki sta zahtevali minuto odmora za umiritev in dogovor s svojimi varovankami. Odmor je prinesel mirnost in boljše nadaljevanje naših deklic, ki so ujele domačinke na zadetek zaostanka in jim ob takšni razliki sledile do konca prvega polčasa (12:11). Slabemu prvemu polčasu je botrovala predvsem nezbrana igra v obrambi, kjer zmajčice niso uspele ustaviti organizatorke igre in krožne napadalke, najbolje pa tudi ni šlo naši vratarki, ki je obranila vsega dva strela.
V drugem polčasu so zmajčice ujele domačinke in spremljali smo izenačeno igro v kateri nobeni od ekip ni uspelo pridobiti izdatne prednosti. V drugem delu igre je na sceno zopet stopila vratarka zmajčic, ki je obranila 8 od 14 strelov na svoj gol, s tremi zadetki je odgovornost na svoj hrbet vzela Ivona in ob pomoči vseh ostalih igralk z boljšo igro v obrambi in nekaj hitrimi protinapadi so zmajčice povedle s tremi zadetki prednosti, ki so jih zadržale do konca težkega srečanja in z zmago osvojila končno 7. mesto v državi.

Dekleta so s to uvrstitvijo lepo presenetila, še posebej če vemo, da se v lanski sezoni sploh niso uspele uvrstiti v nadaljne boje za uvrstitve med najboljših 10 ekip v državi. Lansko sezono so končale na petem mestu po rednem delu tekmovanja v skupini Center, letos pa so za vsega točko zaostale za drugouvrščeno ekipo Litije, ki se je borila za končno 4. mesto v državi. Vsekakor pa je končno 7. mesto ob neravno dobro zasnovanem načinu tekmovanja, v katerem pogrešamo polfinalne boje, podobno kot jih imajo selekcije starejših deklic in kadetinj, lep uspeh naših mladih zmajčic.

Mlajše deklice A
ŽRK IZOLA – RK OLIMPIJA  9:14 (3:6)

#zmajčice:
Džambo Ka. (23 strelov / 13 obramb) , Veber Marton T. 1, Volčič Z. , Poznajelšek K. , Džambo Lu. , Jamnik T. , Jarnovič L. 6, Bukvič T. , Kovačevič L. , Accetto E. , Erjavec N. 3 (1), Čauševič E. , Macanovič S. , Babača H. 1, Spasova B. 3, Barukčič I.

Sedemmetrovke: 3/1
Izključitve: 0 min.

Mlajše deklice A
RK OLIMPIJA – RK KATJA KURENT ZAGORJE   21:18 (11:12)

#zmajčice:
Džambo Ka. (28 strelov / 10 obramb) , Veber Marton T. 4, Volčič Z. , Poznajelšek K. , Džambo Lu. , Jamnik T. , Jarnovič L. 5, Bukvič T. , Kovačevič L. , Accetto E. , Erjavec N. 5, Čauševič E. , Macanovič S. , Babača H. , Spasova B. 2, Barukčič I. 5

Sedemmetrovke: 0/0
Izključitve: 0 min.

[tb_players limit=”0″ season=”17″ club=”153″ team=”15″ orderby=”goals” order=”DESC” linktext=”Poglej vse igralce” stats=”number,name,appearances,goals,assists,yellowcards,redcards” title=”Končna statistika igralk mlajših deklic A v sezoni 2013/2014″ type=”list”]