UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Kadetinje in starejše deklice odpirajo novo tekmovalno sezono zmajčic

Kadetinje in starejše deklice odpirajo novo tekmovalno sezono zmajčic

Še dobra dva dneva ločita zmajčice do začetka tekmovanja v državnem prvenstvu v novi sezoni. V soboto bosta kot prvi s tekmovanjem pričeli ekipi kadetinj, aktualnih državnih prvakinj in starejših deklic A, ki so v lanski sezoni osvojile četrto mesto v državi.

Ekipa kadetinj je v novi sezoni doživela nekaj prenove z odhodom devetih igralk letnika 2000 v starostno višjo kategorijo mladink in prihodom štirih novih igralk iz Logatca, Vrhnike in Idrije. Okostje ekipe ostaja nespremenjeno, vsaj glede na lansko sezono, kajti v ekipi ostaja deset igralk, ki so bile del ekipe kadetinj tudi v lanski. Pridružile pa so se jim še igralke letnika 2002 tako da v tem trenutku ekipa šteje 23 igralk. Kljub nenehnim preventivnim ukrepom, ki jih na treningih med sezono izvajamo z zunanjimi sodelavci je v pripravljalnem delu prišlo do poškodb treh igralk letnika 2001, ki so že oziroma bodo morale opraviti operacije poškodb kolena in ramen. Tako je ekipa ostala brez prve vratarke Katarine ter zunanjih igralk Nine in Lane, katerih odsotnost se bo vsekakor poznala, vendar pa jih bodo nadomestile preostale igralke letnika 2001 in 2002… Na vratarskem mestu bo novinka v naših vrstah, nadarjena Karin, zunanja mesta pa bodo zasedle Ivona, Patricija, Hana, Taja, Teja, Lina, Taša in Ema.
Cilji v letošnji sezoni so povsem jasni… znova poseči po najvišjem mestu v državi. Morda zveni prepotentno in neskromno, vendar pa se zavedamo, da le najvišji cilji prinašajo končni uspeh in napredek. Predvsem pa vemo, da so dekleta sposobna izpolniti zadani cilj.

Ekipa starejših deklic A je prav tako doživela nekaj sprememb v smislu prihoda dveh novih igralk in sicer vratarke Natalie, ki je prišla iz RK Ljubljana in krožne napadalke Neje, ki se nam je priključila iz ekipe RK Mokerc s katero je v lanski sezoni osvojila naslov državnega prvaka v kategoriji mlajših dečkov A. Ekipa starejših deklic A se bo glede na število igralk dopolnjevala z ekipo starejših deklic B. V večini je sestavljena iz igralk letnika 2004 in štirih igralk letnika 2003 ter skupaj šteje 21 igralk. Za igralke letnika 2003 bo to sezona dokazovanja medtem ko bodo igralke letnika 2004 v tekmovanju starejših deklic A nabirale izkušnje za prihodnost, kajti njihovo primarno tekmovanje je v kategoriji nižje, to je v kategoriji starejših deklic B, kjer bodo morale najmanj obraniti visoko 3. mesto iz lanske sezone.

V soboto nas v Tivoliju čaka otvoritev nove sezone. Igralke letnika 2003 in 2004 bodo ob 11. uri gostile ekipo Škofje Loke, igralke letnika 2001 in 2002 pa bodo gostile ekipo Tržiča. Predstavnika z gorenjske za že težko pričakovani uvod v tekmovalno sezono.

Žal pa bodo imela dekleta v letošnjem tekmovanju malo število tekem. Vsega 18 tekem v državnem prvenstvu kadetinj je po našem mnenju premalo, odločno premalo za napredek deklet v starosti od 15 do 17 let. Igralke letnika 2001 bodo sicer nastopile tudi v kategoriji mladink, v kateri bodo igralke prav tako odigrale vsega 18 tekem v letošnji sezoni in jim bo to prineslo tisto pričakovano število nekje 26-ih do 30-ih odigranih tekem v sezoni. Igralke letnika 2004 bodo na srečo igrale v dveh starostnih kategorijah, kar jim bo podobno kot kadetinjam dvignilo željeno število tekem. Podobno kot kadetinje bodo tudi starejše deklice A odigrale vsega 18 tekem v sezoni. Paradoksalni podatek je, da bodo imele igralke najnižje starostne kategorije mlajših deklic B (U11) več odigranih tekem kot marsikatera igralka letnika 2001, 2002, 2003 in tudi kakšna mladinka. Zgodba s katero bi se morali spopasti v prvi vrsti ženski klubi… tisti s članskimi ekipami.