UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Pred zmajčicami osem novih tekem

Pred zmajčicami osem novih tekem

Pred nami je pet zelo pestrih in tudi napornih tekmovalnih dni.

Igralke letnika 2004 bodo ta konec tedna najbolj obremenjene zmajčice, saj jih v treh dneh čakajo tri tekme.
Jutri potujejo na pomembno tekmo v Metliko, ki bo dala odgovor na vprašanje, koliko točk bodo dekleta prenesla v boje za najvišja mesta v kategoriji starejših deklic B (U13), kamor so se uvrstile že nekaj krogov pred koncem rednega dela tekmovanja.
V petek sledi mestni derbi v katerem se bodo v leto starejši starostni kategoriji, skupaj z igralkami letnika 2003 pomerile proti ekipi RK Krim Mercator. Še ena pomembna tekma, tokrat v boju za najvišja končna mesta v državi in seveda tekma, ki pomeni nekaj več, kot mestni derbi.
V soboto pa jih čaka še zadnja tekma rednega dela tekmovanja v njihovi starostni kategoriji, ko bodo v Tivoliju gostile ekipo ŽRK Krka Novo mesto.

Pred tekmo starejših deklic B (U13) bomo v soboto videli na delu še ekipo mlajših deklic A (U12). Igralke letnika 2005 se bodo pomerile z igralkami ŽRK Z’dežele. Gre za starostno kategorijo v kateri je rezultat potisnjen v ozadje, poudarek pa je na učenju, pridobivanju novih znanj in spoznanj ter uvajanju v resnejši tekmovalni sistem.
Kot zadnje pa bodo v soboto nastopile še kadetinje (U16), ki se bodo v pomembni tekmi v boju za končno sedmo mesto pomerile z igralkami RK Zelene Doline Žalec. Tekma, ki bo pokazala pravi obraz ekipe, ki ima za seboj dodobra razburkano sezono v kateri igralke niso pokazale vsega tistega kar vemo da znajo in od njih tudi pričakujemo.

Nedelja je dan za naše najmlajše zmajčice, ekipa mlajših deklic B (U11), ki se bodo na turnirju na Vrhniki pomerile z ekipama Žrk Mlinotest Ajdovščina in Rokometni klub Šempeter Vrtojba. V ekipi bo tudi nekaj novih obrazov, ki se nam bodo pridružili iz šolskih krožkov. Nasmeh, volja do gibanja ter igra nam pomenita veliko, veliko več kot sam končni rezultat.

S tekmovanji ta konec tedna bodo zaključile mladinke (U19), ki bodo v ponedeljek gostovale pri ekipi RK Zagorje. Zmajčice sicer nimajo več možnosti uvrstitve v boj za najvišja mesta vendar pa bodo dale vse moči in znanje v to, da odigrajo tekmo tako kot se spodobi. V ligi kjer se v zadnjih krogih dogaja marsikaj, kar nima povezave z športom. V ligi, kjer se “pet pred dvanajsto” spreminjajo propozicije in sistem tekmovanja, ki po videnem ni prinesel realne slike končnega stanja v konkurenci starostne kategorije mladink.

Izzivi naredijo življenje zanimivo in njihovo premagovanje daje življenju pomen.