UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmajčice iz Beograda z dvemi drugimi in tretjim mestom

Zmajčice iz Beograda z dvemi drugimi in tretjim mestom

Zmajčice so v stilu zaključile letošnje koledarsko leto. Dekleta so na Novoletnem rokometnem turnirju v Beogradu v treh starostnih kategorijah osvojile dve končni drugi in tretje mesto v tekmovanju.
Odprava zmajčic se je v petek zjutraj odpravila na pot v Beograd kamor je po sila razgibani vožnji srečno prispela v popoldanskih urah. Na pot se je odpravilo 34 igralk v spremstvu treh trenerjev in 28-ih zvestih navijačev. Preostanek petkovega popoldneva je minil v namestitiv v hotelu ter ogledu bližnje okolice in dveh športnih dvoran v katerih so nastopale naše igralke.
Prvi tekmovalni dan je prišel na vrsto v soboto. Kot prve izmed zmajčic so nastopile naše deklice letnika 2002, ki so se pomerile z ekipo Opova in zabeležile prvo zmago. Na drugem koncu Beograda so slabih 30 minut kasneje tekmovalni dan odprle naše kadetinje, ki so se pomerile z ekipo Juniorja in v zadnjih minutah tekme morale priznati premoč svojih nasprotnic. Starejše deklice so kot zadnje izmed zmajčic začele s tekmovanjem in na prvi tekmi suvereno premagale ekipo Beograda ter se po koncu tekme preselile v dvorano Dom Sportova kjer so kadetinje medtem odigrale svojo drugo tekmo in zanesljivo premagale moštvo Jabuka 95. Starejše deklice so se na svoji drugi sobotni tekmi pomerile z ekipo Knjaz Miloš in zanesljivo vpisale še drugo zmago, kadetinje pa so proti istemu klubu na svoji tretji sobotni tekmi znova tesno izgubile. Tekmovalni dan so zaključile mlajše deklice, ki so podobno ko kadetinje morale priznati premoč ekipi Beograda.

Po prvem dnevu tekmovanja je postalo jasno, da se bodo kadetinje borile za končno tretje mesto na turnirju, čeprav jih je v nedeljo še čakala tekma proti moštvu Metalurga, ki pa ni več odločala o udeležencih finalnih obračunov. Mlajše deklice sta čakali dve odločilni tekmi za uvrstitev v veliki finale, starejše deklice pa so se tja z res suverenimi predstavami že uvrstile.

Z nedeljskimi tekmami so prve pričele kadetinje, ki so se pomerile z ekipo Metalurga. Znova smo bili priča enakemu scenariju kot dan poprej na tekmah proti ekipama Knjaz Miloša in Juniorja. Naša dekleta so bile v vodstvu večji del tekme nato pa so predvsem z nepotrebnimi napakami v napadu dovolile svojim nasprotnicam, da preobrnejo rezultat v njihovo korist. Mlajše deklice so na dveh odločilnih tekmah zabeležile dve zmagi in se uvrstile v veliki finale, starejše deklice pa so se tja uvrstile še z eno suvereno zmago na ekipo Opova.

Ponedeljek je bil dan velikih pričakovanj. Dejstvo je, da se  velikem finalu pričakuje vse… to je izključno prvo mesto, v malem finalu pa izključno tretje. Pričakovanja so bila po prikazanem v prejšnjih dveh dneh povsem upravičena in visoka. Na koncu se je izkazalo, da je v dnevu final največ pokazala ekipa od katere se je najmanj pričakovalo, popolnoma pa sta odpovedali ekipi od katerih smo pričakovali največ. V takšnih tekmah kot so bile ponedeljkove se pokaže karakter ekipe… na žalost so ga pokazale le igralke ene in nekaj posameznic ostalih dveh.
Kadetinje so za tretje mesto igrale proti ekipi Junior s katero so v predtekmovanju tesno in predvsem po lastni neumnosti izgubile. Tokrat so iste igralke pokazale obraz in pristop, ki se ga od njih pričakuje. Z res lepo, sicer še vedno ne optimalno in v skladu s pričakovanji, igro so se kadetinje dodobra oddolžile svojim nasprotnicam za poraz in jih premagale s šestimi zadetki prednosti. Izkazalo se je, da bi dekleta ob podobnih predstavah v predtekmovanju lahko brez večjih težav igrale za končno prvo mesto.
Mlajše deklice so se v velikem finalu pomerile z ekipo Beograda, s katero so v predtekmovanju izgubile. Žal se tudi na tej tekmi ni izšlo po pričakovanjih in željah. Tudi v drugo so bile domačinke boljše… tokrat za dva zadetka prednosti.
Starejše deklice so bile tiste od katerih se je po suverenih nastopih v predtekmovanju pričakovalo res vse… prvo mesto ne turnirju, ne glede na to, da jim je nasproti stala zelo dobra ekipa iz Ivanić Grada. Končno drugo mesto sicer ni slaba uvrstitev vendar pa je bilo po prikazanem v finalu na obrazih trenerjev moč videti veliko razočaranje. Dekleta so na zadnji stopnici popolnoma odpovedale in dopustile, da so se res kvalitetne nasprotnice dobesedno poigrale z njimi, ter zmajčicam ter vsem gledalcem v dvorani pokazale enostavno ter dopadljivo rokometno predstavo v kateri so bile za razred boljši nasprotnik od naših deklet.

Dve drugi in tretje mesto na turnirju je nedvomno lep rezultat naših zmajčic vendar pa se ne moremo znebiti občutka, da so bila dekleta sposobna pokazati več… tisto kar se od njih pričakuje in česar so konec koncev tudi sposobne.
Vsekakor je za nami eno lepo štiridnevno doživetje, dogodek, ki naj je prinesel nova spoznanja. Turnir na katerem smo se veliko novega naučili in upamo, da bodo dekleta iz njega potegnile prava spoznanja in zaključke.

Vsem zmajčicam ter njihovim zvestim navijačem, ki so pripravili nepozabno navijaško kuliso in podporo čestitamo za dosežek na turnirju. Želimo jim veliko zdravja ter novih izzivov v prihajajočem letu!

Rezultati 11. Novoletnega turnirja – Terme Čatež

Deklice, letnik 2002
predtekmovanje:
Opovo – Olimpija 4:7
Olimpija – Beograd 8:13
Olimpija – Berane 2003 10:7
Knjaz Miloš – Olimpija 1:13

veliki finale (za 1. mesto):
Beograd – Olimpija 10:8

Deklice, letnik 2000
predtekmovanje, skupina B:
Beograd – Olimpija 7:17
Knjaz Miloš – Olimpija 4:12
Opovo – Olimpija 9:17

veliki finale (za 1. mesto):
Ivanić – Olimpija 18:10

Dekleta, letnik 1998
predtekmovanje:
Junior – Olimpija 18:17
Olimpija – Jabuka 95 23:8
Olimpija – Knjaz Miloš 10:12
Metalurg – Olimpija 14:12

mali finale (za 3. mesto):
Junior – Olimpija 8:14