UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Uspešen začetek kadetinj in starejših deklic A

Uspešen začetek kadetinj in starejših deklic A

Za zmajčicami je uspešen začetek nove tekmovalne sezone, ki je ekipama kadetinj in starejšim deklicam A prinesel zmagi na gostovanjih v Strahinju in Tržiču.
Kot prve so s tekmami v novi sezoni začele igralke letnika 2002 in 2003, ki nastopajo v kategoriji starejših deklic A. Dekleta so v ponedeljek gostovala v Tržiču pri istoimenski ekipi in po 50-ih odigranih minutah dosegle izdatno zmago, čeprav v prvih petnajstih minutah ni kazalo na takšen razplet. Teža uvodne tekme je kot kaže nekoliko spodsekala noge našim dekletom in jim v tem delu tekme povzročila kar nekaj težav katerih posledica je bila vodstvo domače ekipe z dvemi zadetki prednosti. Po minuti odmora so se zmajčice vendarle sprostile in nadaljevanje je bilo veliko bolj osredotočeno, predvsem igra v obrambi, ki so jo dekleta dvignile na višji nivo. Dobra igra v obrambi in hitri protinapadi so prinesli preobrat ter delni rezultat 6:0 za zmajčice, ki so na odmor odšle s štirimi zadetki prednosti. Nadaljevanje je prineslo podobno sliko kot zadnjih 11 minut prvega polčasa. Zmajčice so dovolile domačim igralkam v 25-ih minutah nadaljevanja doseči vsega dva zadetka, same pa so kljub velikemu številu tehničnih napak v napadu dosegle 12 zadetkov ter vpisale prvi par točk v letošnji sezoni.
Dekleta so prikazala nekaj lepih stvari, pa tudi veliko napak, ki jih bo potrebno pred nadaljevanjem sezone popraviti.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina Zahod
1. krog
ŽRK Tržič – RK Olimpija 8:22 (6:10)

Zmajčice;
Volčič Z. 1, Begić I., Jamnik T. 3, Slomić H. (obrambe: 15/7, 46,7%), Accetto E. 7 (1), Bukvič T. 2 (1), Đajić B. 1, Kovačevič L. 4, Smrekar K. 2, Geršak J., Veber Marton H. 2

Sedemmetrovke: 2/2
Izključitve: 2 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167682/Zapisnik.pdf

Torek je prinesel še drugo tekmo za zmajčice. Tokrat so svoj premierni nastop v sezoni dočakale igralke letnika 2000 in 2001, ki nastopajo v kategoriji kadetinj. Ekipa, ki ima v letošnji sezoni visoka pričakovanja in ambicije glede na to, da njeno jedro tvorijo igralke, ki so lani osvojile drugo in četrto mesto v državi, pridružilo pa se jim je še nekaj novink, ki pa bodo imele čas za uvajanje in prilagajanje. Ekipa kadetinj je gostovala v Strahinju pri, za nas vedno neugodni ekipi RK Naklo Peko Tržič. Zmajčice so vsled poškodb in bolezni nastopile brez petih standardnih igralk in odigrale tekmo po sistemu “toplo – hladno”. Na trenutke so dekleta prikazale všečno igro tako v obrambi kot napadu, nato pa povsem popustile, izgubile osredotočenost in pokazale povsem drugačno sliko. V izenačenih prvih desetih minutah so se zmajčice lovile in igrale v krču s preveč napakami v napadu in obrambi, nato pa zaigrale v naslednjih desetih minutah tako kot bi nekako morale igrati ter posledično povedle s šestimi zadetki prednosti. Zadnjih deset minut prvega polčasa je znova prineslo “hladno” in brezidejno sliko zmajčic kar je rezultiralo s prednostjo treh zadetkov po prvih 30. minutah. Predvsem bode v oči veliko, preveliko število prejetih zadetkov, ki so posledica nezbrane obrambe in slabih vratark, ki so zbrale vsega dve obrambi.
Nadaljevanje tekme je prineslo znova neprepričljivo igro zmajčic, ki so dopustile, da domače igralke rezultat v 38. minuti izenačijo in skoraj postavijo potek tekme na glavo. Po minuti odmora so se zmajčice le zbrale in začele igrati nekoliko bolj prepričljivo v obrambi, na vratih pa se je izkazala naša vratrka, ki je v zadnjih dvajsetih minutah tekme zbrala 11 obramb in pripomogla, da so se dekleta znova rezultatsko odlepila od domačih igralk ter na koncu zabeležila visoko zmago s sedmimi zadetki prednosti. Prva zmaga kljub neprepričljivi predstavi je lep uvod v sezono, bo pa potrebno popraviti kar nekaj stvari in se predvsem veliko bolj osredotočiti na igranje same tekme.

Ekipi kadetinj in starejših deklic A sedaj čaka osemdnevni premor, nato pa jih v soboto, 1.10. čakata novi tekmi. Uvodni tekmi na domačem igrišču bosta v Tivoli pripeljali ekipi ŽRK Izole in vemo, da bodo zmajčice pokazale drugačen pristop in igro pred domačimi navijači, ki bodo upamo da znova napolnili tivolsko tribuno.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina Zahod
1. krog
RK Naklo Peko Tržič – RK Olimpija 34:41 (20:23)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 25/11, 44%), Jarnovič L. 6 (1), Dukarič E. 1, Šebenik E. (obrambe: 9/0, 0%), Erjavec N. 2, Jušić M. 3, Turk L. (obrambe: 13/2, 15,4%), Pančur P. 1 (1), Spasova B., Berzelak L. 13, Vidmar L. 6 (1), Babača H., Seliškar P. 9 (1)

Sedemmetrovke: 5/4
Izključitve: 14 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/167440/Zapisnik.pdf

 

Za konec želimo naši zmajčici Maši Gazvodi uspešno operacijo sprednje kolenske vezi, poškodbe ki jo je staknila na pripravljalni tekmi v Zagrebu, uspešno rehabilitacijo in čimprejšnjo vrnitev na rokometna igrišča!