UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Zmajčice končale vikend s polovičnim uspehom

Zmajčice končale vikend s polovičnim uspehom

Za nami je drugi tekmovalni vikend v letošnji sezoni v katerem sta na igrišče znova stopili ekipi starejših deklic A in kadetinj. Rokometna sobota je pomenila tudi uradno otvoritev tekmovanja na našem domačem igrišču v mali dvorani Hale Tivoli. Obe ekipi naših zmajčic sta tokrat gostili nasprotnice iz Vrhnike s katerimi so imela dekleta kar nekaj slabih izkušenj v lanski sezoni. Kar lepo napolnjena vzhodna tribuna male dvorane v Tivoliju, na kateri so se zbrali navijači obeh moštev je bila priča izredno napeti in izenačeni tekmi pri starejših deklicah A ter bolj mirni pri kadetinjah.
Ekipa starejših deklic A je imela visoka pričakovanja po lepi predstavi na zadnji tekmi v Kopru. Želja, da bi premagale nasprotnice in tako nadaljevale zmagovalni niz je bila vsekakor prisotna a je na koncu srčna in nepopustljiva igra igralk Vrhnike prevesila tehtnico v njihovo korist. Videli smo dva zelo izenačena polčasa s podobnima zaključkoma. Celotni prvi polčas so bile zmajčice kljub neprepričljivi igri v vodstvu, a so jih borbene gostje vsled njihovih neumnih in nepotrebnih napak ujele in prehitele za zadetek prednosti. Podobna slika se je ponovila v drugih 25-ih minutah. Zmajčice so znova povedle in vodile do zadnjih petih minut, ko so gostje znova izkoristile nezbranost in premalo srčnosti ter borbenosti v vrstah zmajčic in povedle za tri zdetke prednosti, ki so jih ohranile do zadnjega zvoka sirene. Glede na pričakovanja smo doživeli zelo hladno prho, ki bo upamo da, vsem igralkam prinesla spoznanje, da brez srčne borbe in nepopustljivosti ter predvsem pozitivnega odnosa vseh 50 minut tekme ne morejo pričakovati zmage. Vsekakor razočaranje, ki pa ne pomeni konec sveta! Še veliko tekem nas čaka, zato glave gor in upamo, da je draga šola dala novo učno uro zmajčicam.

Za starejšimi deklicami sta na igrišče stopili ekipi kadetinj istih nasprotnic. Zmajčice so predvsem v prvem polčasu pokazale igro, ki je na noge dvignila vse njihove navijače in dodobra zacelila skelečo rano poraza pri starejših deklicah A. Dekleta so bila v celotnem srečanju popolni gospodar na igrišču. Vratarka zmajčic je po medli in neprepričljivi predstavi na tekmi starejših deklic tokrat pokazala svoj pravi obraz in nanizala 21 obramb od tega šest obranjenih sedemmetrovk. V veliki meri so ji pomagale soigralke z dobro in borbeno igro v obrambi. Prvi polčas so zmjačice odigrale res dobro in od samega začetka prevzele niti igre v svoje roke. Razlika v zadetkih se je iz minute v minuto višala in v 15. minuti znašala že visokih 11 zadetkov prednosti. Razliko devetih zadetkov ob polčasu so zmajčice z lahkoto, kljub kar 17-im dosojenim sedemmetrovkam za gostje mirno ohranile do zadnjega zvoka sirene in z velikim veseljem pozdravile svoje glasne navijače.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
2. krog
RK Olimpija – ŠDRŠ Vrhnika 22:25 (10:11)

Zmajčice;
Džambo K. (9 obramb, 26,5%), Volčič Z., Barukčić I. 7 (1), Jarnovič L. 6 (1), Zečević N. , Erjavec N. 6, Kovačevič L. , Poznajelšek K. 1, Džambo L. 1, Veber Marton T. 1, Čauševič E. , Babača H.

Sedemmetrovke: 4/2
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
1. krog
Ž.U.R.D. Koper – RK Olimpija 39:32 (20:16)

Zmajčice;
Džambo K. (21 obramb, 48,8%), Barukčić I. 3, Gazvoda M. , Dukarič E. , Erjavec N. 1, Jušić M. 7 (1), Poznajelšek K. , Švagelj A. 7 (3), Škof L. , Šebenik E. , Veber Marton T. , Berzelak L. 5 (1), Vidmar L. 9, Babača H. , Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 6/5
Izključitve: 14 min.