UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Tri ekipe mladih zmajčic v boj za najvišja končna mesta

Tri ekipe mladih zmajčic v boj za najvišja končna mesta

Ekipa mladink (U18) bo z današnjo zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja zaključila nastope mladih zmajčic v rednem delu prvenstva letošnje, lahko že sedaj rečemo, znova uspešne sezone v tekmovanju mladih.

Končni rezultat nastopov štirih ekip v uradno priznanih tekmovanjih državnega prvenstva je ta, da so se ekipe mladink (U18), kadetinj (U16) in starejših deklic A (U16) uvrstile v končnico šestih najboljših ekip v državi kjer se bodo borile za najvišja končna mesta. Ekipa starejših deklic B (U13) se je uvrstila v končnico od 7. do 12. mesta. Cilji so vsekakor jasni, igrati do konca in osvojiti naslove prvakinj v vseh treh starostnih kategorijah ter poseči po sedmem mestu v kategoriji starejših deklic B.

Mladinke (U18) so v končnico prenesle štiri točke in bodo štartale s četrte pozicije za ekipami RK Krim Mercator (8 točk), ŽRK Krka in RK Zelene doline Žalec (6 točk) ter pred ekipama DRŠ Vrhnika in ŽRD Litija (0 točk). Dekleta čakajo zelo naporni trije meseci v katerih se bodo pomerile z ekipami Krke, Žalca in Litije ter obenem igrale še odločilne tekme v članski 1.b drl za ženske in pokalu Slovenije.

Kadetinje (U16) so v končnico prenesle dve točki in bodo podobno kot mladinke začele boje s četrte pozicije za ekipama DRŠ Alen Mihalj in Ž.U.R.D. Koper (4 točke) in tekmicami v predtekmovalni skupini center ŽRK Krka (2 točki) ter pred ekipama ŽRK Mlinotest in RK Rače (0 točk). Dekleta se bodo v končnici pomerile z ekipami DRŠ Alen Mihalj, RK Rače, Ž.U.R.D. Koper in ŽRK Mlinotest Ajdovščina, obenem pa bo nekaj igralk zaigralo tudi za ekipo mladink.

Starejše deklice A (U14) bodo boje v končnici začele s prve pozicije, z maksimalnim točkovnim prenosom (4 točke). Nasprotnice igralk letnika 2004 so ekipe RK Piran (3 točke), ŽRK Velenje (3 točke), Ž.U.R.D. Koper (1 točka) in RK Ljubljana (1 točka).

Ekipa starejših deklic B (U13), ki je v končnico prenesla štiri točke se bo borila z končno sedmo mesto v državi. V turnirskem sistemu igranja bodo njihove nasprotnice ekipe RK Zvezda Logatec (8 točk), ŽRK Mlinotest Ajdovščina (4 točke) in ŽRK Izola (0 točk).

Ekipi najmlajših zmajčic, mlajših deklic A (U12) in B (U11), ki nastopata v uradno nepriznanem tekmovalnem sistemu, katerega končni rezultati ne prinašajo nič in so povsem nepomembni, bosta do konca sezone nastopile na turnirjih končnice za 7. do 12. mesto in 13. do 18. mesto.
Za končno uvrstitev od 13. do 18. mesta se bo ekipa mlajših deklic A (U12) pomerila z ekipami ŽRK Sežana, ŽRK Millennium, ŽRK Branik in ŠD Jadran Bluemarine. Ekipa mlajših deklic B (U11) pa se bo za uvrstitev od 7. do 12. mesta pomerila z ekipami ŽRK Velenje, ŽRK Mlinotest, RK Nazarje in RK Krim Mercator.
Rezultatsko za nas povsem nepomembni tekmovalni kategoriji, ki ne sodita v uradno priznani tekmovalni sistem in v prvi vrsti predstavljata spoznavanje in uvajanje otrok v tekmovalni šport, neobremenjeno s končnimi rezultati, doseženimi zadetki.

V soboto se začenja končnica. Ekipa starejših deklic A v Tivoliju gosti igralke iz Kopra, ekipa mlajših deklic B pa potuje na turnir v Ajdovščino.

Za ekipe mladink (U18), kadetinj (U16) in starejših deklic A (U14) so vsi rezultati rednega dela pozabljeni. Začenja se tisti najpomembnejši del tekmovanja v katerem bodo morala biti dekleta popolnoma osredotočena in predvsem pripravljena, da zagrabijo priložnost, ki se jim bo morebiti ponudila. Šest tekem, šest zelo, zelo pomembnih tekem. Mi verjamemo v dekleta, da so sposobne poseči po samem vrhu.