UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Rokometna sobota s štirimi zmagami in dvemi porazi

Rokometna sobota s štirimi zmagami in dvemi porazi

Rokometna sobota je zmajčicam prinesla štiri zmage in dva poraza. Videli smo šest zanimivih tekem med njimi dva obračuna mestnih tekmic ter podobno kot prejšnji vikend suverene zmage mlajših in starejših deklic ter poraza mladink in kadetinj. Ekipi mlajših deklic A in B sta gostovali v Litiji in z res prepričljivo predstavo zabeležili tretji zmagi v skupini center tekmovanja za državno prvenstvo. Obe ekipi mlajših deklic sta po štirih odigranih krogih uvrščeni na tretjem mestu tekmovalne skupine Center. V nedeljo čaka obe ekipi mlajših deklic zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu. V dvorani Krim na Galjevici bodo gostile ekipi Save Kranj.

Ekipa starejših deklic B je sobotno dopoldne preživela v Gorišnici kjer so se zmajčice pomerile z domačimi vrstnicami in zanesljivo vpisale še četrto zaporedno zmago v državnem prvenstvu. Podobno kot mlajše deklice bo tudi ekipa starejših deklic B prihajajočo soboto odigrala svojo zadnjo tekmo v letošnjem letu. V dvorani na Kodeljevem bodo zmajčice gostile ekipo Pirana in poizkusile z zmago zadržati trenutno tretje mesto v ligi državnega prvenstva.

Ekipa starejših deklic A je vpisala še osmo zmago v tekmovalni skupini Zahod, državnega prvenstva. Dekleta so v dvoboju z mestnimi tekmicami povsem suvereno in brez večjih težav slavile s 15-imi zadetki prednosti. Zmajčice so znova pokazale solidno igro v obrambi kateri dajejo njihovi trenerji največjo pozornost in veseli dejstvo, da so naše zmajčice v tem trenutku ekipa s povprečno najmanj prejetimi zadetki v celotnem tekmovanju starejših deklic A. Do sedaj so povprečno v devetih odigranih tekmah prejele slabih 13 zadetkov na tekmo. Že v soboto jih čaka pravi test proti ekipi Logatca, ki sledi našim zmajčicam po dobri igri v obrambi. Tekma na Kodeljevem bo vsekakor vredna ogleda. Z zmago bi se starejše deklice A utrdile na drugem mestu skupine Zahod, državnega prvenstva.

Ekipa kadetinj se je podobno kot njihove mlajše soigralke pomerila z mestnim tekmecem v tekmi, ki ima z vsem spoštovanjem do ostalih ekip v tekmovanju popolnoma drugačen naboj kot preostale tekme. Gre za mestni derbi in mestni derbiji pomenijo vedno nekaj več. Motivacija in osredotočenost je bila še v petek na najvišjem nivoju, v soboto pa je po zadnjem pisku sirene sledilo razočaranje. Razočaranje zaradi tega ker vemo, da so dekleta sposobna več od prikazanega, veliko več. Poraz z samo tremi zadetki je glede na predstavo zmajčic zelo, zelo sprejemljiv obenem pa nam da misliti kakšen bi lahko bil končni rezultat, če bi zmajčice pokazale le delček tistega kar znajo in zmorejo. Vendar pa če-ji ne zmagujejo mestnih derbijev. Takšne tekme se igrajo s polnim srcem, karakterjem, samozaupanjem, predrznostjo ter najvišjo stopnjo motiviranosti. Verjamemo, da bo v Tivoliju slika drugačna. Po sedmih odigranih tekmah se kadetinje nahajajo na petem mestu zahodne skupine državnega prvenstva s tremi zmagami in štirimi porazi. V soboto bodo na kodeljevem gostile ekipo Logatca in verjamemo da, pokazale svoj pravi obraz.

Mladinke so v sedmem krogu vzhodne skupine mladinsko-članske lige gostovale v Celju in prikazale drugačen obraz kot pred tednom dni v Žalcu. Žal so morale najstarejše zmajčice kljub borbeni predstavi priznati premoč domačih igralk. Po sedmih odigranih tekmah mladinke še niso okusile slasti zmage in so brez osvojene točke prikovane na dnu prvenstvene lestvice. Tekem je še vsekakor dovolj, da se pokaže pravi obraz in karakter ekipe, ker vemo da dekleta niso pozabila igrati rokomet. V nedeljo bo ekipa mladink v dvorani Krim na Galjevici gostila prvouvrščeno ekipo Zagorja.

Državno prvenstvo za mlajše deklice B, skupina center
5. krog
ŽRD Litija – RK Olimpija 6:24 (2:12)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z. 2, Povirk K. 5 (1), Lahajnar M. 1, Vinski I. 4, Nišavić T. 4, Giullatti M., Zadravec L. 4, Kukovec Neumann L. 1, Petek L. 2, Krnc H. 1

Sedemmetrovke: 3/1
Izključitve: 2 min.

Državno prvenstvo za mlajše deklice A, skupina center
5. krog
ŽRD Litija – RK Olimpija 4:15 (1:11)

Zmajčice;
Đajić D., Dovč Z., Povirk K. 3, Lahajnar M. 1, Vinski I. 3, Nišavić T., Giullatti M., Bukvič T. 4, Zadravec L. 2, Kukovec Neumann L., Đajić B. 1, Petek L. 1, Geršak J., Krnc H.

Sedemmetrovke: 2/0
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice B
6. krog
RD Moškanjci Gorišnica – RK Olimpija 6:30 (4:17)

Zmajčice;
Volčič Z. 7 (2), Begić I. 2 (1), Jamnik T. 6, Zečevič N., Accetto E. 5, Kovačevič L. 5, Smrekar K., Teršek N., Veber Marton H. 5 (1)

Sedemmetrovke: 5/4
Izključitve: 2 min.

Državno prvenstvo za starejše deklice A, skupina zahod
10. krog
RK Krim Mercator – RK Olimpija 15:32 (8:17)

Zmajčice;
Džambo K. (29/14, 48,3%), Volčič Z. 1, Barukčić I., Jarnovič L. 6 (1), Zečević N. (3/2, 66,7%), Accetto E. 2, Erjavec N. 4, Kovačevič L. 1, Poznajelšek K. 6, Spasova B. 3 (1), Džambo L. 2, Veber Marton T. 5 (1), Babača H. 2

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve: 4 min.

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
10. krog
RK Krim Mercator – RK Olimpija  37:34 (20:14)

Zmajčice;
Džambo K. (22/4, 18,2%), Jarnovič L. 1 (1), Gazvoda M. 3, Dukarič E. 1, Erjavec N. 3 (2), Jušić M. 3 (1), Švagelj A. 3 (1), Škof L. 3, Šebenik E. (25/6, 24,0%), Berzelak L. 6, Vidmar L. 7 (3), Seliškar P. 4

Sedemmetrovke: 9/8
Izključitve: 0 min.

Državno prvenstvo za mladinke, skupina vzhod
8. krog
ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Olimpija 34:29 (18:13)

Zmajčice;
Markovič M., Boškič T. 9 (4), Oplotnik P., Šušteršič H. 3, Korošec L. 5, Juvan J. 2, Gudžulič T., Ribič V. 1, Berzelak A. 8 (1), Oletič E. 1, Pejič D.

Sedemmetrovke: 6/5
Izključitve: 12 min.