UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Tudi kadetinje med top 6 ekipami v državi

Tudi kadetinje med top 6 ekipami v državi

Uspeh starejših deklic A so v soboto dopolnile tudi kadetinje, ki so se s srčno igro in prigarano zmago proti mestnim tekmicam uvrstile med najboljših šest kadetskih ekip v državi.
Mestni derbi je na tivolske tribune privabil dobrih 200 gledalcev, navijačev obeh ekip, ki so ustvarili izjemno kuliso, katere se nebi branila marsikatera članska ekipa, kuliso, ki pritiče derbiju dveh mestnih tekmecev. Zmajčice so potrebovale zmago ali neodločen rezultat za tako željeno uvrstitev med šest najboljših ekip v državi, Krimovke pa so vsekakor imele namen potrditi primat nepremagljivost med ekipama. Ekipa zmajčic, ki je sestavljena iz igralk letnika 1999 do 2002 je nazadnje ugnala mestne tekmice pred slabimi dvemi leti na finalnem turnirju starejših deklic B v Litiji. Od takrat naprej je ta starostna generacija Krimovk predstavljala nepremostljivo oviro našim igralkam, kot tudi drugim ekipam po Sloveniji z izjemo svojim leto dni starejšim klubskim soigralkam , ki igrajo za ekipo Ljubljane.
Če začnemo na koncu, zmajčice so uspele! Ne samo, da so se uvrstile med šest najboljših ekip v državi, uspele so prestopiti oviro imenovano Krim v svojih glavah. Derbi je postregel z izjemno napetimi in izenačenimi 60 minutami rokometne igre v kateri sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu, a nobene ni uspela povesti z več kot dvemi zadetki prednosti. Nobena od ekip, nobena od igralk se po domače povedno “ni šparala”. Pri zmajčicah je na dan tekme z mavcem na roki končala vratarka Eva, z angino pa je igrala Lea, ki enostavno ni pustila, da bi punce odigrale tako pomembno tekmo brez nje… in odigrala jo je skoraj do konca, ko je morala zapustiti igrišče zaradi udarca v bok. V vrstah Krimovk je kar nekaj igralk, ki “vlečejo” poškodbe, a tudi one enostavno niso hotele izpustiti takšne tekme. Želja, voljni moment in srce, predvsem srce je bila morda tista majhna utež, ki je prevagala tehtnico v zadnji minuti srečanja na stran zmajčic. Vratarki obeh ekip sta bili na nivoju v prvem polčasu, v drugem sta obe nekoliko popustili in končali pri devetih  in sedmih obrambah. Slavje ob zadnjem zvoku sirene je bilo nepopisno, emotivno s kar nekaj solzami sreče in veselja v vrstah naših igralk.

V nedeljo se tako začenja “aprilska norost”. Mesec v katerem se igrajo odločilne tekme, ki bodo prinesle v večini starostnih kategorij nove ali stare državne prvake. Kadetinje in starejše deklice A so med ekipami, ki se bodo borile za lovorike, starejše deklice B so trenutno na četrtem mestu državnega prvenstva in so še vedno v boju za končno tretje mesto, ki bi predstavljalo izjemen uspeh. Najmlajše zmajčice, ekipi mlajših deklic se nahajata trenutno na tretjem in četrtem mestu tekmovanj v skupini Center državnega prvenstva in ostajajo v boju za uvrstitve do šestega mesta v državnem prvenstvu. Mladinke, ki so imele oziroma imajo sezono za pozabo in so doživele nekaj kadrovskih sprememb bodo igrale za uvrstitev na končno 13. mesto v državnem prvenstvu. Nesrečna številka, ki pa bo v naslednji sezoni nedvomno prinesla korak na bolje saj bo ekipa nedvomno lepo osvežena z novimi obrazi, ki bodo prinesli prepotrebno samozavest in drugačen pogled na delo, tekmovalnost in odrekanje. Ne dvomimo, da bodo dekleta dala vse od sebe in že v nedeljo vpisale prvo zmago v letošnji sezoni, ki bi jim dala kar nekaj prepotrebne samozavesti.
Gremo v “nori april” z veselimi obrazi in popolnoma sproščeno ter samozavestno. Zastavljeni cilji so bili skoraj popolnoma izpolnjeni, sedaj so pred nami novi, ker vemo, da lahko dekleta posežejo še višje!

Državno prvenstvo za kadetinje, skupina zahod
21. krog
RK Olimpija – RK Krim Mercator 25:24 (12:12)

Zmajčice;
Džambo K. (obrambe: 33/9, 27,3%), Barukčić I. 2, Jarnovič L. 1, Gazvoda M., Dukarič E., Erjavec N. 3 (3), Jušić M. 5, Poznajelšek K., Švagelj A. 2, Veber Marton T. 2, Berzelak L. 4, Vidmar L. 5, Babača H., Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 0 min.

Zapisnik tekme: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/160604/Zapisnik.pdf