UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Starejše deklice A tretje v polfinalu, sedaj v boj za 7. mesto

Starejše deklice A tretje v polfinalu, sedaj v boj za 7. mesto

Sestavni del športa in s tem povezano tudi rokometa so zmage in porazi, vzponi in padci, veselje in razočaranja. Rokomet je enostavna, predvsem pa zelo življenska igra v kateri enostavno ni prostora za ubiranje bližnjic. V rokometu se hitro pokaže karakter in osebnost posamezne igralke kot tudi same ekipe in dejstvo je, da samo trdo delo, predanost, volja, srce in nemalo odrekanja vodi h končnim uspehom. Bližnjice vodijo v slepo ulico iz katere se je potrebno znova vrniti na tisto pravo pot k ciljem za katerimi stremi vsak pravi športnik.

Učne ure, ki so jih doživele igralke ekipe starejših deklic A in njihovi trenerji v letošnji sezoni naj bodo spodbuda za delo v naslednjih sezonah, predvsem pa opomin, da je potrebno za željeni in pričakovani cilj maksimalno delati in biti nanj popolnoma osredotočen. Ne bomo skrivali, da je boj za končno 7. mesto v državi manj od pričakovanih ciljev v letošnji sezoni… veliko manj, vendar pa je vsaka šola za nekaj dobra. Učimo se iz vsakega bolečega poraza in teh je bilo tako v rednem delu tekmovanja kot v polfinalu končnice državnega prvenstva enostavno preveč. Ampak, se učimo in le upamo lahko, da je dala letošnja sezona določene odgovore igralkam in vsem, ki delajo z njimi.

Starejše deklice so vse upe za ponovitev lanskega uspeha izgubile že dobre tri kroge pred koncem polfinala končnice z dvema porazoma proti glavnima tekmecema za to mesto. Zadnji krog polfinala končnice je prinesel obračun proti ekipi Vrhnike, katero bi morale zmajčice za uvrstitev na 2. mesto v polfinalni skupini premagati za pet zadetkov. Tekma v kateri je bilo potrebno pustiti srce na igrišču, predvsem pa jo odigrati z jasnim ciljem in osredotočeno se je končala z razočaranjem. Zmajčice so še četrtič v letošnji sezoni morale priznati poraz proti rokometašicam iz Vrhnike. Zares slab uvod v tekmo v kateri so gostje povedle s 4:0, zmajčice pa so svoj prvi zadetek dosegle šele v osmi minuti je nakazal velike težave s katerimi so se morale spopasti naše igralke. Lovljenje zaostanka skozi celotno srečanje ob velikem številu tehničnih napak in zgrešenih strelov ter navkljub večim obrambam naše vratarke ni moglo prinesti drugega kot sprejeti nov poraz in s tem boj za končno 7. mesto v državi. Vsekakor manj od pričakovanega vendar po prikazanem v letošnji sezoni realni razplet končnice prvenstva.

Na turnirju za uvrstitev od 7. do 9. mesta v državnem prvenstvu bodo nasprotnice naših zmajčic igralke iz Ajdovščine in tretjeuvrščena ekipa polfinalne skupine B, ki v tem trenutku še ni znana in je tudi organizator turnirja.

Starejše deklice A, 6. krog polfinala končnice
RK OLIMPIJA – ŠDRŠ VRHNIKA  24:27 (7:11)

#zmajčice
Džambo Ka. (12 obramb, 36,4%), Barukčić I. 4, Jarnovič L. 5 (3), Gazvoda M., Dukarić E., Erjavec N. 6, Jušić M. 1, Kermavner E. (3 obrambe, 33,3%), Poznajelšek K. 2, Škof L., Džambo L., Vidmar L. 5, Babača H., Seliškar P. 1

Sedemmetrovke: 4/3
Izključitve: 8 min.