UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Težko priborjena druga zmaga kadetinj

Težko priborjena druga zmaga kadetinj

V drugem krogu državnega prvenstva je ekipa kadetinj #zmajčic v mali dvorani Športnega parka Tivoli gostila rokometašice iz Litije. V sila napeti in izenačeni tekmi, ki je postregla na trenutke z zelo lepo rokometno predstavo so naša dekleta vpisale nov par točk v novi sezoni.
Pred kar lepim številom gledalcev sta obe ekipi prikazali zelo borbeno igro. Zmajčice so začele silovito in z zelo agresivno obrambno igro ter uspešnim napadom vodile v 9. minuti s 5:1. Gostje so po nekaj napakah domačih igralk uspele v 13. minuti izenačiti rezultat na 6:6 in minuto za tem tudi povesti. Zmajčice so nato le strnile vrste in zopet povedle za dva zadetka (11:9) , vendar pa se je polčas končal z neodločenim rezultatom (12:12).
Drugi del igre so bolje začele gostje in povedle za dva zadetka (13:15) a so jih naša dekleta z zbrano igro v obrambi ter na krilih obramb kapetanke Maje Markovič ujele in tudi povedle za tri zadetke (18:15). Razliko so nato kljub neučakani in nekajkrat raztreseni igri držale do konca srečanja ter zasluženo zmagale z rezultatom 23:20.
Mlade zmajčice si vsekakor zaslužijo pohvale za požrtvovalno in na trenutke zelo dobro igro v obrambi. Igrale so kot prava ekipa na čelu z njihovo kapetanko Majo, ki je od 42-ih strelov na njena vrata zbrala velikih 22 obramb. Igra zmajčic je imela popolnoma drug obraz kot tista v prvem krogu na Vrhniki, vendar pa je potrebno še vedno veliko postoriti na realizaciji napada s krilnih položajev, odpraviti nepotrebne prekrške in povečati zbranost igre v napadu s katero so naša dekleta na današnji tekmi dostikrat podrle vse tiste dobre stvari, ki so jih prigarale v obrambi. Vsekakor pa so pokazale, da so na pravi poti kar se tiče karakterja in ekipnega duha.

Zmajčice sedaj čaka 14 dnevni premor, ki je posledica tekmovalnega razporeda in odpovedi nekaterih ekip pred samim začetkom sezone. Vsekakor neprijetna zadeva, katero pa bodo igralke in njihovo strokovno vodstvo vsekakor uspešno prebrodile z zavzetimi in kvalitetnimi treningi.

RK OLIMPIJA – ŽRD LITIJA  23:20 (12:12)

#zmajčice:
Markovič M. (22 obramb, 3x7m), Boškič T. 4, Oplotnik P. 3 (2), Ibričič E., Šljivar M., Šušteršič H. 1, Korošec L., Dovč M., Pacek L. 9 (6), Juvan J. 3 (1), Ribič V., Svetina V. 2, Oletič E. 1, Pejič D., Bukovec U.

Sedemmetrovke: 12/8
Izključitve: 16 min.