UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Članice po petih letih z odliko!

Članice po petih letih z odliko!

Po petih letih sanacije finančnega stanja in grajenja piramide mladinskega pogona je danes na igrišče ponovno stopila članska ekipa zmajčic. Tekma je bila namenjena v spomin na nedavno preminulega trenerja ŠD Polje Miloša Helmicha, ki je v začetku osemdesetih let opravljal delo generalnega sekretarja v našem klubu in pustil globok pečat tako v Tivoliju, kot kasneje v delu z mladimi rokometašicami Polja, ki so se danes pred začetkom tekme skupaj z vsemi v Tivoliju z besedami in minuto molka poslovile od svojega trenerja in učitelja.
Nekdanje igralke so ob tej priložnosti predale darilo v obliki finančne donacije za pomoč pri nakupu športne opreme za ekipo najmljaših zmajčic, mlajših deklic B (U11).

Današnja tekma bo ostala v lepem spominu in zapisana v klubsko zgodovino. V Tivoliju se je na tribuni zbralo 500 gledalcev, ki so z glasnim spodbujanjem bodrili ekipo zmajčic na njenem krstnem nastopu v absolutni konkurenci. Za veliko večino deklet v zelenih dresih je bil to sploh prvi uradni nastop v kategoriji članic.
Zmajčice so prvih deset minut odigrale v krču, predvsem v igri v napadu kjer so naredile preveč napak pri zaključkih strelov. Ko je minila uvodna trema pa je na igrišču ostala samo ena ekipa. Zmajčice so zaigrale bolj sproščeno ter z dobro igro v obrambi, hitrimi protinapadi in zanesljivo ter hitro igro na postavljeno obrambo nasprotnic iz minute v minuto višale svoje vodstvo, ki je na koncu prvega polčasa znašalo visokih +7.
Drugi polčas so zmajčice nadaljevale podobno kot v zaključku prvega in do 55. minute dovolile gostjam doseči vsega 9 zadetkov. V zadnjih petih minutah je zbranost nekoliko popustila in omogočila gostjam zmanjšati razliko na končnih +19.

Pri zmajčicah so zaigrale vse igralke in prav vse pokazale tisto kar se od njih pričakuje. Ekipno igro, veliko srce, borbenost, nepopustljivost in odločnost. Med strelke so se vpisale skoraj vse igralke, največ zadetkov pa je zbrala levo krilo Laura Vidmar, po lepih akcijah in nesebični pomoči njenih soigralk. Vratarki zmajčic sta zbrali 15 obramb.

1.b državna liga za ženske
RK OLIMPIJA – RK ŠEMPETER VRTOJBA  33:14 (13:6)
#zmajčice
Ribič E. (9 obramb, 14/9, 64,3%), Starčević J. 1, Oman N. 2, Seliškar P. 3 (1), Jarnovič L., Vidmar L. 8 (1), Džambo K. (6 obramb, 15/6, 40%), Erjavec N., Jušić M., Berzelak A., 6, Bunčič E. 3, Belca K. 1, Ožegovič N. 4 (1), Mozoli T. 1, Treven T. 4

7m: 4/3
Kazni: 0 min.

 

Izjavi po tekmi:
Ana Berzelak, kapetanka ekipe:
Kljub pritisku prve članske tekme po 5-ih letih in velikemu številu navijačev, smo tekmo dobro začele, predvsem v obrambi. Po 10 minuti je steklo še v napadu. Z veliko borbenostjo in željo po zmagi smo dokazale same sebi, da smo sposobne konkurirati drugim članskim ekipam. Čeprav smo ena najmlajših članskih ekip v ligi, smo se igralke, z golmankama na čelu, dobro izkazale. Hvala navijačem za glasno podporo. Želimo si, da bi bilo vzdušje na naslednjih tekmah podobno.

Marjeta Veber Marton, trenerka:
Čestitam vsem puncam za prikazano lepo, hitro, kolektivno igro in veliko borbenost v obrambi. Puncam se je na začetku poznala trema prvega nastopa med članicami, katere napake v napadu so popravile z borbenostjo v obrambi. Punce je bilo lepo gledati, kako so nato povsem sproščeno uživale v hitri in kolektivni igri. To pokaže tudi končni rezultat tekme.