UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Dotaknili smo se dna, a se vračamo nazaj močnejši in odločnejši

Dotaknili smo se dna, a se vračamo nazaj močnejši in odločnejši

Spoštovani-e,

STARŠI… vi, brez katerih bi izredno težko zvozili lansko sezono in začeli graditi nove temelje kluba,
UPNIKI… vi, ki ste pokazali res veliko posluha in volje pri reševanju težke situacije v klubu,
MESTNA OBČINA LJUBLJANA… vi, ki nam z vašim sofinanciranjem omogočate nemoteno delo v športnih objektih,
ZMAJČICE… ve, zaradi katerih smo se prvenstveno spustili v to, kot je kazalo še pred letom dni, izgubljeno zgodbo,
PODPORNIKI OLIMPIJE IN LJUBITELJI ROKOMETA… vi katerim želimo pokazati in dokazati, da je možno izgubljeno zgodbo ponovno napisati. Morda še bolje.
MOREBITNI POKROVITELJI… vam želimo dokazati, da smo z našim delom, odrekanjem in pristopom vredni vaše pozornosti in morebitne pomoči, ki bi nam bila v veliko pomoč pri delu v prihodnosti.

Za nami je nekaj sila razgibanih in vse prej kot lahkih mesecev. V teh zadnjih treh mesecih smo dobili detajlni vpogled v poslovanje kluba v zadnjih šestih letih in verjemite mi, da smo imeli kaj videti. Marsikdo nas je glede na višino dolgov že odpisal, prekrižal z rokometnega zemljevida, pokopal z vsemi častmi, ki pritičejo nekoč ponosu slovenskega ženskega rokometa.
Moram priznati, da je bilo tudi v naši ekipi kar nekaj pomislekov o tem ali se izplača reševati klinično mrtev klub. Lahko rečem le to, da imamo mi, ki smo ostali zelo radi izzive, predvsem pa želimo narediti nekaj dobrega za otroke, dekleta, ki trenirajo pod našim okriljem.

Če se je še v začetku maja zdela vse zgodba Olimpije končana, predvsem zaradi višine dolga v višini 118.698 evrov, lahko sedaj z največjim veseljem rečem… ŽIVI SMO, PREŽIVELI SMO in ŽIVELI BOMO NAPREJ. Situacija je seveda še vedno vse prej kot rožnata, vendar pa smo uspeli ob velikem posluhu upnikov, ki so nam izkazali zaupanje z dogovori o poravnavi dolgov nekako sanirati finančno stanje. Dolg v višini 15.200 evrov, katerega je bilo potrebno v celoti poravnati do Zavoda za šport Ljubljana smo poravnali z našimi osebnimi denarnimi sredstvi (krediti, posojila), s tem pa smo ustvarili pogoje za nemoteno delo v sezoni, ki nas čaka in je pred nami.
Po naših predvidevanjih in spoznanjih bo celotna sanacija kluba trajala nadaljna tri leta ob velikem odrekanju in delovanju na prostovoljni bazi. Ta predvidevanja prihajajo iz enostavnega dejstva, da v Ljubljani in okolici enostavno ni posluha za podporo našega dela in odrekanja. Morda nas je ta “sreča” zaobšla in ubrala pot na kakšen drug konec prestolnice.

V treh mesecih smo naredili veliko, vložili veliko ampak ni nam žal. Nimamo sponzorjev, nimamo donatorjev, nimamo nikogar, ki bi nam denarno priskočil na pomoč kot nekaterim… vse kar smo do sedaj naredili, smo naredili sami z lastnim denarnim vložkom ter ob veliki pomoči staršev in nenazadnje upnikov. Morda nas imate za nore, nepremišljene vendar je naša želja le omogočiti otrokom ukvarjanje s športno dejavnostjo, otrokom omogočiti igranje rokometa. Zaradi slednjega smo tu, ker rokomet je enostavno velik, če ne največji del našega življenja. Mi ne delujemo v rokometu, mi živimo rokomet.

Nova sezona je pred vrati. V torek, 19.08. se začenjajo priprave za naše zmajčice. V sezoni 2014/2015 bo v tekmovanjih državnega prvenstva nastopilo šest ekip. Mladinke, kadetinje, starejše deklice A ter mlajše deklice A, B in C.
Navkljub vsem težavam smo uresničili prvi zastavljen cilj. Znova smo postavili temelje našega kluba… zdrave temelje v obliki celotne piramide dela in tekmovanja v mlajših selekcijah.
Naslednji cilj je vsekakor oblikovanje članske selekcije vendar ne za vsako ceno. Na voljo imamo tri leta, tri leta v katerih bo končana finančna sanacija, obenem pa bodo naše najstarejše zmajčice prestopile starostno mejo mladinske kategorije.
V primeru, da bo takrat finančna konstrukcija kluba stabilna in bo dovoljevala nastop v članski konkurenci se bomo spustili v to novo pustolovščino z ekipo sestavljeno iz domačega okostja.

Na koncu bi se zahvalil mojim ekipnim prijateljem, sopotnikom v dobrem in slabem. Marjeta, Mateja, Mira, Jure hvala za ves vložen trud in ure odrekanj. Zahvala gre tudi vsem staršem in ostalim podpornikom, ki nam stojijo ob strani ter nenakoncu tudi vsem dekletom, ki s svojimi uspehi nagrajujejo naš vložek in trud.

Naša ekipa se ne predaja. Enostavno ne poznamo te besede. Nova sezona je pred nami… pripnite pasove, kajti čaka nas nova divja vožnja polna veselja, smeha, zmag in tudi porazov iz katerih se bomo vedno nekaj novega naučili.

Vsem navijačem zmajčic pa naslednje: Imejte zaupanje v ta dekleta, v našo ekipo. Stojte za njimi in nami, tudi ko nam bo šlo slabo. Dekleta potrebujejo spodbudo v dobrem in slabem. In vedite nekaj, ni pomembno če nimamo članske ekipe, slednja še ne predstavlja celotne slike kluba. Zeleno-belo barvo enakopravno zastopajo vse zmajčice vseh starostnih kategorij in med njimi ni in nikoli ne bo razlik. Najmlajša zmajčica pomeni enako kot najstarejša. Vsaj za nas!

Zastopnik RK Olimpija
Aleš Veber