UA-43565845-1

+386 40 218 257

Ljubljana, Celovška cesta 25

Poziv upnikom. Prošnja po razumevanju in pomoči.

Poziv upnikom. Prošnja po razumevanju in pomoči.

Za: Sofina d.o.o., Sintal d.d., Avant car d.o.o., Patrick sport d.o.o., ŠS storitveno podjetje d.o.o., Ministrstvo za obrambo RS, Zavarovalnica Maribor d.d., Masel d.o.o., Nered Turizem d.o.o., Medišport d.o.o., Telekom d.d.
Spoštovani!
To pismo oziroma prošnjo vam pišem kot začasni zastopnik rokometnega kluba Olimpija, katerega so na izrednem občnem zboru, dne 6.5.2014 izvolili člani omenjenega društva. Po slabih dveh letih ima klub tako novega zastopnika, kajti nekdanjemu zastopniku g. Juretu Jankoviću je mandat uradno potekel avgusta 2012.
Dejstvo je, da se je vsled nespametne, denarno nerealne in netransparentne politike vodenja kluba med leti 2008 in 2012 slednji znašel pred propadom. Klub, ki nosi naziv najstarejšega ženskega rokometnega kolektiva v Sloveniji in letos praznuje 65 let delovanja.
Žal je nekaterim v javnosti dobro znanim osebam v vsega treh letih vodenja uspelo, nekoč rokometni ponos Ljubljane in Slovenije spraviti na kolena.
Od meseca junija 2013 dela v klubu pet popolnih zanesenjakov, med njimi tudi sam, ki omogočamo mladim dekletom prvenstveno ukvarjanje s športom in s tistim zaradi česar so v klubu, igranjem rokometa. Priznam, da si nihče izmed nas ni niti približno predstavljal v kakšnem stanju so odgovorni pustili klub in igralke. Slednje sem uspel ugotoviti šele sedaj, ko sem kot zastopnik dobil vpogled v računovodsko in bančno stanje kluba.
Zaradi težkega finančnega položaja smo v mesecu juliju 2013 bili primorani razpustiti člansko ekipo in se odločili, da bomo poizkusili ohraniti klub pri življenju z nekim zdravim jedrom, to je igralkami mlajših starostnih selekcij. Navkljub težkim finančnim pogojem smo uspeli z obilo pomoči staršev deklet, ki trenirajo v klubu zelo uspešno pripeljati letošnjo tekmovalno sezono do konca. Sedaj pa smo se ustavili na prelomni točki in vprašanju kako tudi vnaprej zagotoviti 80 dekletom ukvarjanje s športom, igranjem rokometa.
Pri podrobnem pregledu finančnega stanja smo prišli do spoznanja o višini sodnih terjatev, izvršb, ki bremenijo naš bančni račun, katerega moramo za nemoteno in zakonsko pravilno poslovanje v prihodnosti sprostiti in zagotoviti nemoten pretok denarnih sredstev. Terjatve vas upnikov predstavljajo za nas, ki smo ostali in se borimo za preživetje gromozansko številko.
Na vaš naslov se obračamo z željo in upanjem, da boste prisluhnili našemu klicu na pomoč in prošnji po sodelovanju. Odkrito povedano vam žal v tem trenutku ne moremo ponuditi čisto nobenih denarnih sredstev za poplačilo vaših terjatev zatorej vas iskreno naprošamo, če bi se lahko dogovorili o kakšnem drugačnem načinu poplačila dolga. Dejstvo pa je, da vam lahko ponudimo le reklamiranje na naši spletni strani ter na opremi naših igralk. Upamo pa, da bi se lahko dogovorili o pobotu vaših terjatev in morda v prihodnje sodelovali na kakšen drugačen način.
Čas za iskanje rešitev se zelo hitro izteka kajti do konca meseca junija želimo rešiti nastalo situacijo, da lahko nemoteno prijavimo naše selekcije v tekmovanja za državno prvenstvo pod okriljem RZS.
V primeru, da nam rešitve ne uspe najti in da ne najdemo skupnega dogovora z vami, upniki, bomo primorani sprovesti stečajni postopek našega društva. To pa pomeni, da bodo dekleta končala na “cesti”, tam od kjer si želimo odpeljati mladino.
Verjamem, da boste pritrdili mnenju, da si deklice in dekleta, ki svojo kakovost razvijajo na skoraj že pozabljenih vrednotah, sobivanju, druženju, vzajemni pomoči, izmenjavi izkušenj, tovarištvu in ob tem nevede ohranjajo ponos ženskega rokometa in na novo izgrajujejo temelje klubskega rokometa pod Rožnikom, zaslužijo možnost nadaljnjega dela. Možnost, katero so ogrozili točno določeni ljudje, ki so vodili klub pred nami in ga spravili na kolena.
Pri tem seveda ne pričakujejo nemogočega, preprosto si želijo igrati ROKOMET.
Klub oziroma mi, ki namenjamo svoj prosti čas in konec koncev tudi naš denar smo jim prisluhnili, prav tako njihovi starši, želimo si, da bi nam zmogli prisluhniti in nas slišati tudi vi, čeprav se zavedamo, da ste bili v preteklosti velikokrat izigrani s strani nekdanjega vodstva tega kluba. Podobno kot mlada dekleta in ne na koncu mi, ki vztrajamo in si želimo le dobrega in transparentnega delovanja v prihodnje.
Ker je del vsakega procesa medsebojno učenje in smo se od deklet marsičesa naučili tudi mi, tako tudi naša pričakovanja, niso nemogoča. Zato vas vljudno naprošam, da nam v okviru vaših zmožnosti pomagate, da omogočimo še naprej sanjati športne sanje našim mladim dekletom in jim omogočimo delati tisto kar imajo najraje.
V upanju, da nam boste zmogli pomagati izpolniti nepričakovano, se vam v imenu nadebudnih mladih rokometašic vnaprej iskreno zahvaljujemo.
Bili pa bi zelo veseli, če bi namenili nekaj vašega dragocenega časa, da se srečamo, se vam predstavimo in da poizkusimo najti skupno rešitev za dobro in nadaljnji razvoj naših deklet.
Za vaša dodatna vprašanja smo dosegljivi na tel: 040 218 257 – Aleš Veber ali preko elektronske pošte info@rkolimpija.si
Za konec bi se v imenu igralk ter nas trenerjev iskreno zahvalil podjetju Sofina d.o.o., ki je naš največji upnik in nam je kot prvo priskočilo na pomoč in nam prisluhnilo ter z velikim razumevanjem pristopilo k skupnem reševanju situacije v katerem so klub pustili ljudje katerim kot kaže ni bilo mar za dekleta in ime kluba.
Z vsem dolžnim spoštovanjem!
Zastopnik rokometnega kluba Olimpija
Aleš Veber